Žao mi je zato što oca nisam bolje upoznala: Sofija Ražnatović je položila cveće na grob i dugo, zamišljeno gledala u očevu bistu

J. D. Ljutić

15. 01. 2020. u 20:34

Жао ми је зато што оца нисам боље упознала: Софија Ражнатовић je положила цвеће на гроб и дуго, замишљено гледала у очеву бисту

Arkanova ćerka Sofija

Na Novom Groblju u Beogradu održan dvadesetogodišnji pomen Željku Ražnatoviću Arkanu
NA beogradskom Novom groblju je održan pomen Željku Ražnatoviću Arkanu, komandantu Srpske dobrovoljačke garde, čoveku burne prošlosti, koji je 15. januara 2000. godine, ubijen u hotelu "Interkontinental". U tom zločinu stradali su i dvojica njegovih prijatelja i telohranitelja - Dragan Garić i Milenko Mandić Manda.

Pomenu koji je počeo u 11 časova prisustvovali su porodica, prijatelji, saborci sa ratišta, kao i Ljubomir Mihajlović, koji je kobne večeri bio u Arkanovom društvu i jedini preživeli u pucnjavi u "Interkontinentalu".

Na groblje je, nešto posle 10 časova, prva stigla Sofija Ražnatović, Arkanova ćerka iz Brisela, rođena iz veze sa socijalnom radnicom iz Belgije koja je o njemu vodila računa dok je bio u belgijskom zatvoru. Položila je cveće na grob i dugo, zamišljeno gledala u očevu bistu.

- Najžalije mi je zato što oca nisam dobro upoznala dok je bio živ - kratko je prokomentarisala brojnim prisutnim domaćim i stranim novinarima i foto-reporterima.


PROČITAJTE JOŠ - Pomen Arkanu: Ceca u crnini, na groblje prva došla ćerka Sofija iz Brisela (FOTO+VIDEO)
Nekoliko minuta pre zakazanog pomena, na grob supruga i oca, stigla je i Arkanova udovica, pevačica Svetlana Ceca Ražnatović sa ćerkom Anastasijom i sinom Veljkom. Sa njima su bili i Cecina sestra Lidija sa suprugom Predragom, kao i nekadašnji fudbaler Dragiša Binić.

Prvi put, na pomenu brata i grobu sestre Mirjane i majke Slavke nisu bile Arkanove sestre Jasna i Biljana.

Pre samog opela, sveštenik je zamolio prisutne da svi uglas, očitaju na Arkanovom grobu Očenaš, zapale sveće i pomole se za njegovu dušu. Posle pomena sveštenik se obratio prisutnima:

- Nije važno šta ko radi, nego kakav je čovek, a Željko je bio veliki čovek. Nije sa nama već 20 godina, ali siguran sam da sve nas, tamo gde se sada nalazi gleda i, i dalje, voli. Tokom minule dve decenije, njegova porodica je pretrpela mnogo šta, patili su, bolovali... Ipak, lepe stvari su počele i njima da se događaju. Porodica se širi, zdravi su, srećni, a to bi verujem, bila najveća Željkova želja.

Prisutne su, nakon toga, Veljko i Anastasija poslužili žitom, pogačom, vinom, rakijom, sokovima... Porodica je potom otišla sa Novog groblja, a na Arkanovom grobu, dugo su ostali nekadašnji pripadnici Srpske dobrovoljačke garde.
Podsetimo, za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, Dragana Garića i Milenka Mandića Mande, na 35 godina zatvora osuđen je Dobrosav Gavrić, dok su Milan Đuričić i Dragan Nikolić osuđeni na po 30 godina. Gavrić, koji se kao i Đuričić branio sa slobode, pobegao je i danas živi u Južnoafričkoj Republici. Srbija je nekoliko puta tražila njegovo izručenje, ali bez rezultata. Nedavno je Nela Kuburović, ministarka pravde, izjavila da je naša zemlja ponovo uputila zamolnicu zvaničnoj Pretoriji da odobri ekstradiciju.

Od desetak osuđenih u ovom postupku, u zatvoru je još jedino Dragan Nikolić. Ostali su izdržali kazne i sada su slobodni.


OTAC DEVETORO DECE

ŽELjKO Ražnatović Arkan, sa pet žena, imao je devetoro dece. Najstariji Mihajlo, rođen je iz vanbračne zajednice sa Agnetom iz Geteborga, u vreme dok je Arkan sedamdesetih godina prošlog veka, bio u Švedskoj. Sa prvom suprugom Natalijom ima blizance, Vojina i Nikolu, kao i ćerke Milenu i Mašu. Iz veze sa glumicom Ljiljanom Mijatović, dobio je ćerku Anđelu. Sofiju je dobio sa socijalnom radnicom dok je bio u zatvoru u Belgiji. Veljko i Anastasija rodili su se u braku sa Svetlanom. Njegovo najmlađe dete, Anastasija, imala je samo godinu i po kada je ubijen.


NALjUTILI VELjKA

PRE samog pomena i tokom njega, brojni foto-reporteri prosto su se utrkivali ko će više slikati i prići bliže Ceci, Veljku i Anastasiji Ražnatović. Porodica nije imala ništa protiv, kao ni ostali prisutni. Tokom pomena, međutim, neki foto-reporteri su se popeli na Arkanovu grobnicu, što je iznerviralo Veljka Ražnatovića, koji im je ljutito rekao:

- Dosta je bilo! I previše! Nismo došli ovde da se slikamo! Ispoštujte nas, kao što smo i mi vas. Pustite nas da na miru odamo počast i pomen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)