TELO muškarca, starog 90 godina, pronađeno je u sredu u njegovom stanu u Ulici Visokog Stevana 4 na Dorćolu. Ono je bilo u poodmakloj fazi raspadanja, a prema nezvaničnim navodima sumnja se da je čovek preminuo pre nekoliko godina. Kako su stanari ispričali reporterima "Novosti", bio je izuzetno povučen i nije previše komunicirao. Niko dugo nije video starca, mislili su da se preselio u starački dom.

Preminuli sugrađanin, navodno, nije bio u dobrim odnosima sa rodbinom. Po rečima stanara zgrade, imao je sina, koji je preminuo pre nekoliko godina.

- Pre mesec i po zvala me je notarka, koja je pitala da li znam nešto o njemu, jer ga traži rodbina radi ostavinske rasprave zbog zemljišta u Barandi - ispričala je stanarka iz susednog ulaza. - Ja ne živim u toj zgradi, ali sam se raspitala kod njegovih komšija da li znaju gde je. Svi su bili ubeđeni da se preselio u starački dom, a ja sam potom urgirala kod predsednika stambene zajednice da pokuša da ga pronađe.

Upravnik zgrade u kojoj je starac živeo pozvao je policiju, koja je provalila u stan i pronašla telo. Kako su "Novostima" potvrdili iz MUP, nema tragova nasilne smrti.

Žitelji okolnih zgrada bili su u šoku kada su čuli da je telo navodno bilo u stanu nekoliko godina, a da niko od komšija nije reagovao.


NAJLON PREKO VRATA

STANARI u Bulevaru Zorana Đinđića 147 u maju nisu mogli da žive od nesnosnog smrada u zgradi. U jednom od stanova preminula je vlasnica, a telo je otkriveno deset dana kasnije, nakon što je počeo da se širi neprijatan miris. Komšije su četiri meseca pokušavale da pribave odobrenje da se stan dezinfikuje, a sami su postavili najlon preko vrata kako bi umanjili smrad koji se širio.