Vranjanac iza brave: Maloletnice vozio za Nemačku i terao na prostituciju

J. S.

22. 10. 2019. u 21:46

Врањанац иза браве: Малолетнице возио за Немачку и терао на проституцију

Ilustracija

Zbog trgovine ljudima uhapšen Vranjanac I. B. (53): U avgustu vrbovao i prevezao do Nemačke dve devojke i primoravao ih na pružanje seksualnih usluga

NAKON istrage koju je Više javno tužilaštvo vodilo zajedno sa Grupom za suzbijanje trgovine ljudima vranjske policije uhapšen je I. B. iz Vranja (53), zbog krivičnog dela trgovina ljudima učinjenog nad maloletnim licima. Jedna od žrtava je iz okoline Vladičinog Hana i kako saznajemo na osnovu njenog svedočenja došlo se do podataka da postoji još jedna žrtva koja se nalazi u inostranstvu.

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je tokom avgusta 2019. godine vrbovao i prevezao do Nemačke dve maloletne osobe ženskog pola, da bi potom iste primoravao na pružanje seksualnih usluga u jednom ugostiteljskom objektu - kaže Danijela Trajković, tužiteljka vranjskog Višeg tužilaštva.


PROČITAJTE JOŠ: NOGAMA I RUKAMA TUKLI MLADIĆA: Uhapšena dvojica osumnjičenih za nanošenje teških povreda

Osumnjičenog je saslušao javni tužilac i predloženo mu je određivanje pritvora, što je sudija za prethodni postupak prihvatio, te mu je određen pritvor do 30 dana.

Ovaj slučaj je prilično uzburkao javnost u ovom kraju, s obzirom na to da je reč o Vranjancu koji je prevozio ljude i robu u inostranstvu. Kako kaže izvor iz istrage, devojkama je obećan posao u ugostiteljskom objektu, a zatim su primoravane na pružanje seksualnih usluga. Devojka je dobila status žrtve trgovine ljudima i odlučila da progovori o svemu što je istražne organe dovelo do čoveka koji je prevoznik.

Za krivično delo trgovina ljudima predviđena je kazna zatvora od najmanje pet godina.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije