Osumnjičeni za ubistvo mlađeg Ždrokinca još u bekstvu

S. BABOVIĆ

07. 05. 2019. u 15:54

Осумњичени за убиство млађег Ждрoкинца још у бекству

Foto: S. BABOVIĆ, Fejsbuk

Godinu dana od likvidacije Vojina Stankovića(41) u centru Kruševca. Pištolj kojim je upucan nađen sakriven u oluku nedaleko od mesta zločina. Mesec dana po ubistvu likvidiran i njegov otac Dejan Stanković - Ždrokinac(70)
KRUŠEVAC - Godinu dana od likvidacije Vojina Stankovića(41) u centru Kruševca, osumnjičeni za ubistvo, Kruševljanin Stefan Radulac - Žuti(26) još je u bekstvu, potvrđeno je “Novostima” iz više izvora. Mesec dana posle Stankovićevog ubistva, ubijen je i njegov otac, Dejan Stanković(70), jedan od čuvenih blizanaca Ždrokinac, koji je imao bogat staž u kriminalnim krugovima u Srbiji, inostranstvu i pre svega u Južnoafričkoj republici, čije je državljanstvo i imao.

Radulac je osumnjičen i za ovo krivično delo, koje se odigralo 6.juna,2018.godine ispred hotela “Golf” u naselju Prnjavor.

- Ubistvo mlađeg Ždrokinca je praktično rešeno, jer dokaza ima dosta. Krivično delo se dogodilo 7. maja 2018. u Čolak Antinoj ulici. Tog ponedeljka oko 13 sati u kafićima je sedelo na desetine ljudi - navodi nezvanično izvor “Novosti”. - Osumnjičenog Radulca snimile su sigurnosne kamere, bilo je dosta svedoka. Žrtva je bila sa još dve osobe u vozilu, ali su se oni vrlo brzo udaljili sa lica mesta. Osumnjičeni je registrovao žrtvu, izašao iz kafića, gde je sedeo sa još dva momka i počeo da puca iz pištolja.

PROČITAJTE JOŠ - FOTO: Izrešetan u centru Kruševca

Lokva krvi u čijem je središtu bio mobilni telefon, na sredini ulice, svedočila je o razmerama upucavanja, posle kojeg je Radulac pobegao, prethodno stavivši pištolj u torbicu. Prema saznanjima “Novosti”, oružje kojim je izvršeno ubistvo pronađeno je sakriveno u oluku u ulici nedaleko od mesta gde se odigralo krivično delo. Vojin Stanković je u teškom stanju prebačen do bolnice, gde je podlegao teškim povredama. U Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu su istog dana saslušani N.R.(25) i J.P.(26),koji su bili sa osumnjičenim, ali su po saslušanju pušteni.Pretpostavljalo se da je Radulac prebegao na Kosmet.

- Kao motiv ubistva spominjao se problematičan istorijat odnosa između osumnjičenog i žrtve, jer je Radulac navodno napao sina Vojina Stankovića, nakon čega se Stanković, kako se pričalo, “obračunao” sa osumnjičenim - iznosi nezvanično jedan od sagovornika “Novosti”. - Radulac je potom obećao da će kad-tad presuditi Stankoviću.

PROČITAJTE JOŠ - LIKVIDACIJA U KRUŠEVCU: Ždrokinac izrešetan ispred hotela (FOTO/VIDEO)

Osumnjičeni za ubistva oca i sina nije se ranije dovodio u vezu sa teškim krivičnim delima, iako je važio za problematičnog momka. Ubijeni Vojin Vojče Stanković se nezvanično spominjao u vezi sa nasilničkim ponašanjem, kao i čestim obilaskom kockarnica u Evropi. Minule subote, na Novom groblju u Kruševcu, porodica je dala godišnji pomen mlađem Ždrokincu. Iza sebe je ostavio troje dece.


NEREŠENO UBISTVO ZUBARA

VOJINOVOM ocu,Dejanu Stankoviću se u Kruševcu sudilo za ubistvo stomatologa Milutina Rokića(65) 3.marta,2014, inače, porodičnog kuma, koji je upucan u grudi ispred svog stana u Čupićevoj ulici, gde je godinama imao privatnu praksu „Alfa dent R“. Godinu dana kasnije, iza rešetaka su završili jednojajčani blizanci, Dejan i Vojin Stanković, koji je kasnije preminuo. Optužnica je,međutim, teretila samo Dejana, a ne i Vojina, koji je je živeo u Švedskoj sa suprugom i ćerkom,i to pod imenom Grinman Johanes.Optuženi blizanac je na sudu oslobođen krivice.

LIKVIDACIJE BEZ SUDSKOG EPILOGA

OSIM ubistva oca i sina, Dejana i Vojina Stankovića prošlog proleća, sudski epilog još uvek nisu dobile likvidacije Gorana Obradovića-Suše(37),šefa jake struje kruševačkog podzemlja,koji je ubijen krajem septembra 2014.godine,kao i Gorana Petrovića-Pete(48), visokopozicioniranog člana čuvene Jotkine grupe.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije