U PUCNjAVI, koja se u četvrtak oko 10 sati ujutru dogodila nedaleko od ulaza u hotel "Golf" u kruševačkom naselju Prnjavor, ubijen je Dejan Stanković Ždrokinac (71). On je stradao samo mesec dana nakon što je u kafiću "Arabika" u centru grada likvidiran njegov sin Vojin Stanković (41).

Prema nezvaničnim informacijama, Dejan je ubijen u klasičnoj sačekuši. Zasada nepoznati ubica ispalio je nekoliko hitaca iz vatrenog oružja, a potom ga "overio" još jednim metkom u glavu. Stanković je na mestu preminuo, a pripadnici kruševačke policije odmah su krenuli u potragu za počiniocem.


PROČITAJTE JOŠ:
Roditelji žrtve krstili osumnjičene

- Sa nekoliko kolega spremao sam se da krenem da jedem u restoranu tog hotela. Onda su odjeknuli pucnji iz vatrenog oružja. Ni ja ni kolege nismo videli šta se dogodilo. Pravo da vam kažem, uplašili smo se i sklonili dok nije stigla policija - kaže građevinski radnik angažovan na izgradnji objekta u blizini mesta zločina.

Ubijeni Dejan Stanković Ždrokinac je 2014. godine, zajedno sa svojim jednojajčanim bratom blizancem Vojinom bio optužen za ubistvo poznatog kruševačkog stomatologa Milutina Rokića Roke (65) sa kojim su imali i kumovske veze. Iako je policija tada bila gotovo sigurna da je Dejan ubio Rokića, zbog identičnog DNK nije bilo moguće utvrditi ko je od blizanaca pucao u zubara, pa je on kasnije pred Višim sudom u Kruševcu zbog nedostatka pouzdanih dokaza - oslobođen optužbi.

Uviđaj u kafiću u kojem je ubijen Vojin Stanković


Prema priči Kruševljana, ubijeni Dejan Stanović Ždrokinac i njegov blizanac Vojin, koji je u međuvremenu preminuo prirodnom smrću, u ranoj mladosti nisu skretali previše pažnje na sebe. Iako nerado govore o njima, oni koji su ih poznavali kažu da se o braći Stanković jedno vreme u Kruševcu moglo čuti samo da su vlasnici kladionica.

- Kako sam čuo, braća Ždrokinac su pre više od 40 godina opljačkali banku, robijali su zbog toga, a po izlasku iz zatvora otišli u inostranstvo. Onda su počele da kruže svakakve priče i o njihovim krimi radnjama, plaćeničkom ratovanju u Africi, razbojništvima u inostranstvu, navodnom povezanosti sa drogom, robijanju - kaže sagovornik "Novosti", uz molbu da ne otkrivamo njegov identitet.

Dejan Stanković je, međutim, u žižu ovdašnje javnosti ponovo dospeo početkom prošlog meseca kada je ubijen njegov sin Vojin, takođe sa podebljim kriminalnim dosijeom zbog nasilničkog ponašanja, iznude i navodno droge. Ubica je tada u strogom centru Kruševca, pred brojinim očevicima, na Vojina ispalio sedam hitaca, od kojih ga je jedan pogodio direktno u čelo. Za ovo ubistvo osumnjičen je Stefan Radulac Žuti (25), takođe iz Kruševca, koji se prethodno potukao sa Vojinovim sinom, ali je potom izvukao deblji kraj kada je otac došao da na svoj način "sredi situaciju". Pretpostavlja se da je posle izvršenog zločina Žuti pobegao na područje Kosmeta.


PROČITAJTE JOŠ:
Izrešetan u centru Kruševca

Iako se o motivima današnjeg ubistva u Kruševcu, bar zasad, samo nagađa, mnogi sa kojima smo razgovarali pretpostavljaju da se radi o "mafijaškom obračunu zbog neraščišćenih računa u kruševačkom podzemlju", pa čak i o osveti.


NIJE PRVI PUT

HOTEL "Golf" nije prvi put mesto zločina i mafijaškog obračuna. Slučajno ili ne, u teretani ovog ugostiteljskog objekta 2015. godine sa šest hitaca u glavu i grudi ubijen je Goran Petrović Peta, član čuvene Jotkine kriminalne grupe. Maskirani ubica, sa fantomkom na glavi je potom pobegao, a Petrović je od zadobijenih, ispostaviće se smrtonosnih povreda, ubrzo preminuo u kruševačkoj bolnici.