SLUČAJ IVANOVIĆ: Dvojici Srba produžen pritvor, trećem ukinut (FOTO)

I. Radulović

22. 02. 2019. u 15:05

СЛУЧАЈ ИВАНОВИЋ: Двојици Срба продужен притвор, трећем укинут (ФОТО)

Foto: I. Radulović

Odlukom sudije Osnovnog suda u Prištini Arbena Hotija, uhapšeni Dragiša Marković iz Kosovske Mitrovice udahnuo je u petak, posle govoto tri meseca, zrak slobode

KOSOVSKA MITROVICA – Odlukom sudije Osnovnog suda u Prištini Arbena Hotija, uhapšeni Dragiša Marković iz Kosovske Mitrovice udahnuo je u petak, posle govoto tri meseca, zrak slobode. U poslepodnevnim satima, u pratnji supruge Slavice i sina, stigao je u Kosovsku Mitrovicu, odakle su ga, 23. novembra prošle godine, specijalci KPS–a, govoto kidnapovali. Bez jasnih i čvrstih dokaza, držali su ga u pritvoru pod sumnjom da je povezan sa ubistvom lidera GI SDP – a Olivera Ivanovića.

- Srećan sam što sam ponovo sa svojom porodicom i što je pravda ipak pobedila – rekao je kratko novinarima koji su ga u Kosovskoj Mitrovici sačekali zajedno sa advokatom Dejanom Vasićem i pomoćnikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem.

- Dragiša je nevin čovek i ovo je još jedan dokaz našoj tvrdnji da Priština odgovorne za ubistvo Olivera Ivanovića treba da traži južno od reke Ibra. Prištinsko pravosuđe, koje je pristrasno, moralo je da pusti Dragišu jer nije bilo nikakvih dokaza protiv njega – rekao je Petar Petković. On je istakao da „Kancelarija za Kosovo i Metohiju angažovala advokate za sve Srbe koji su uhapšeni iz političkih razloga.
Pročitajte još - ATENTAT U KOSOVSKOJ MITROVICI: Ubijen Oliver Ivanović (FOTO)

Zadovoljstvo što je pravda pobedila nije skrivao ni advokat Dejan Vasić koji je istakao da mu je puno srce i kao pravniku što je Specijalno tužilaštvo prihvatilo njegov predlog da se sudski pritvor ukine.


- Potvrilo se da nije bilo razloga da bude pritvoren i da bude deo krivičnig postupka za nešto sa čime nema nikakve veze. On je sada na slobodi i videćemo šta će dalja istraga da pokaže, ali ono što je sigurno je da je potpuno nevin proveo tri meseca u pritvoru - rekao je Vasić.


ROŠIĆ I SPASOJEVIĆ U PRITVORU JOŠ DVA MESECA


U akciji specijalnih jedinica KPS-a 23. novembra prošle godine uhapšeni su i Nedeljko Spasojević i Marko Rošić koji se takođe sumnjiče da su povezani sa Ivanovićevim ubistvom. Njima je juče, za razliku od Markovića, produžen pritvor za još dva meseca.

- Nedeljko Spasojević i Marko Rošić su još u pritvoru i za njih tražimo da hitno budu oslobođeni jer nema dokaza protiv njih kao što nije bilo ni protiv Dragiše - rekao je Petar Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije