Mrtvu majku držao u zamrzivaču zbog penzije

V. ILIĆ

29. 03. 2017. u 13:03

Milan M. iz Čačka saslušan jer nije prijavio da je Ruža M. (90) umrla. Sumnja se da je to uradio da bi primao njenu penziju i novac za tuđu negu. Milanov brat prvi primetio da je nešto sumnjivo

Мртву мајку држао у замрзивачу због пензије

Milan M. na prozoru Foto V. Ilić

ČAČANIN Milan M. držao je leš svoje devedesetogodišnje majke Ruže više od tri meseca u zamrzivaču, u njihovom domu u Hadži Prodanovoj ulici broj 20. To je, prema još nepotvrđenim informacijama, učinio kako bi podizao njenu penziju, kao i socijalno davanje za tuđu negu koju je Ruža primala, jer je godinama bila nepokretna. Milan je zbog toga saslušan pred istražnim organima, ali nije zadržan u policiji.

Milan, koga smo danas zatekli u kući, međutim, demantovao je da je majku držao u zamrzivaču, tvrdeći da je ona umrla - juče.

Kako smo nezvanično saznali, Milanov brat je prvi posumnjao da se nešto dogodilo, s obzirom na to da Ružu nije našao kod kuće. Milan mu je navodno rekao da je majka umrla i da ju je on sahranio, nakon čega je alarmirana policija. Kada je patrola došla u Milanovu kuću, on je, prema našim saznanjima od izvora bliskog istrazi, priznao šta je učinio.

- Odveo nas je do zamrzivača. Kada smo otvorili, videli smo zaleđeno telo starice. Ne znamo koliko dugo je leš tu ležao. Prema rezultatima obdukcije, starica je umrla prirodnom smrću - rekao nam je izvor iz MUP. - Prvi rezultati istrage pokazuju da je umrla 16. decembra prošle godine jer je tog dana Milan pozvao Hitnu pomoć i rekao da je njegovoj majci pozlilo.

Milanove komšije, s kojima smo danas razgovarali, ispričale su nam da su i čule za stravičan događaj. I same priznaju da im je mesecima sve bilo sumnjivo.

- Ruža je bila nepokretna i ležala je u krevetu. Još pre Nove godine želela sam da je obiđem, ali mi je Milan rekao da ne dolazim, pošto vladaju virusi, pa da se ne bi dodatno razbolela. To nam je svima bilo čudno - kazala nam je Milanova komšinica. - Kada bi prošao pored naše kuće, pitala bih ga kako je Ruža, a on bi mi uvek odgovarao da je loše, da leži, da je on hrani i presvlači. Kada smo ga danas videli, rekao nam je da mu je majka juče umrla.

S druge strane, Milan tvrdi da on ništa nije priznao policiji i da ni za šta nije kriv.

- Nije tačno da sam majku držao u zamrzivaču. Uostalom, šta vi imate da me ispitujete, to nije vaša stvar. Odlazite odavde - kazao nam je ljutito Milan. - Ako se ispostavi da sam nešto uradio, ja ću odgovarati, ići ću u zatvor. Nemojte vi, novinari, o tome da brinete. Idite radite neke lepše teme...

Milan, koji ima oko 60 godina, inače je živeo sam sa svojom majkom u dvospratnoj, nedovršenoj kući u Hadži Prodanovoj ulici 20.


Kuća u kojoj je policija pronašla Ružu M. / Foto V. I.

POLICIJA NASTAVLJA ISTRAGU

Nakon što je policija obavila uviđaj u kući u Hadži Prodanovoj ulici, o slučaju je obavešten viši javni tužilac u Čačku, koji je naložio obdukciju tela. Čačanska policija samo je saopštila da nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

ranko75

29.03.2017. 16:19

@Ruza@hemo.net - Sin kaze da samo sto je umrla, a u zanrzivac je stavio jer se pred smrt zalila da joj je nesto vrucina,pa da je malo oladi.

* КОМЕНТАР *

29.03.2017. 16:21

На шта све немаштина у данашњој Србији натера човека ! Али без обзира на све ово је ипак тееешка болештина !!!

Nina Jerković

30.03.2017. 05:59

@* КОМЕНТАР * - Potrošio sve pare na dvospratnu kuću, pa "nije imao za sahranu"? Nemaština? Ne znaš ti šta je nemaština. Nemaština je kada se ne sećaš kada si zadnji put jeo, nisi jeo danas, a i nemaš predstavu kada ćeš da jedeš sledeći put, i zahvaljuješ bogu što nemaš dece da ih ne gledaš kako umiru od gladi kao ti.

Коментар на коментар

30.03.2017. 09:37

@* КОМЕНТАР * - Да ли си видео фотографију куће? Неимаштина на 4 нивоа?! Уосталом, могао је да прода кућу, купи нешто скромније до 100 квм а остатак уложи у некакав бизнис.