Novo ubistvo i pokušaj samoubistva potresli su u ponedeljak Jagodinu. Momir Simonović (72), penzionisani radnik "Telekoma", juče oko 11.30, usmrtio je hicem iz pištolja svoju suprugu Nevenku (69), arhitektu u penziji, a zatim pucao i sebi u glavu. Hitna pomoć ga je prebacila u jagodinsku Opštu bolnicu, odakle je, u veoma teškom stanju, prevezen u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu. Prema priči komšija, Momir je ovo uradio u dogovoru sa svojom suprugom!

Priča, koja se već pronela čaršijom, da su dvoje nesrećnih supružnika imali dogovor da zajedno odu u smrt, kako bi skratili muke i što pre okončali težak, usamljenički starački život, i te kako ima utemeljenje. Da su bili teško bolesni, potvrdio nam je direktor Opšte bolnice u Jagodini, dr Darko Miletić.

- Ona je bolovala od Alchajmerove bolesti, a Momir je imao karcinom pluća, u poodmaklom stadijumu. Primljen je u bolnicu bez svesti, i životno je ugrožen. U Kragujevac je prebačen kako bi mu bio urađen skener glave - kazao je Miletić "Novostima".

Vrlo moguće je da nisu želeli da budu na teretu ćerkama, pričaju potreseni susedi, koji su se juče okupili ispred ulaza u stambenu zgradu u Elmosovoj 6/3, u naselju Strelište, gde je nesrećni par živeo svoje penzionerske dane.

Ovako tragičan rasplet, ipak, niko nije mogao da nasluti. Komšinica Branka Petrović malo posle 11 sati pre podne čula je dva pucnja, ali joj nije palo na pamet da se radi o vatrenom oružju, već je pomislila da deca bacaju petarde.

- Bili su mirni, pristojni, obrazovani ljudi, kakve samo možete poželeti kao komšije. Održavali su dobre odnose sa svima nama. Od 1973. godine, otkad živim ovde, nisam čuo da su povisili ton, a kamoli da su se posvađali. Imaju dve ćerke, Jelenu i Biljanu, koje sa svojim porodicama žive u Beogradu - priča komšija Zoran Radović, i dodaje da su poslednjih nekoliko meseci Simonovići proveli u poseti ćerkama, a u Jagodinu se vratili protekle sedmice.

Sa njima je došla i Jelena, kako bi ih pazila. Dvoje starih sačekali su da ona napusti stan na nekoliko sati, kako bi ostvarili svoj naum. Vrativši se, njihova ćerka je zatekla stepenište puno krvi, a u stanu mrtvu majku, Hitnu pomoć i policiju...

Po rečima Gordane Cvetić, portparola Policijske uprave u Jagodini, viši javni tužilac naložio je obdukciju tela nesrećne žene.