NOVI luksuzni hotelski kompleks na Fruškoj gori u Vrdniku, koji je otvoren pre tri meseca, u sredu je posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je tom prilikom najavio da je turizam jedna od novijih industrijskih grana, u koju će se tek ulagati, a to će biti i izraženo u investicionom planu "Srbija 20-25".

Grinfild investicija, koja je deo "Promont grupe", završena je za nepunih godinu i po, i u nju je uloženo 28 miliona evra, od kojih je i deo državnih sredstava.

Kompleks na padinama Fruške gore - koji se prostire na 29.000 kvadratnih metara i poseduje osam bazena sa termomineralnom vodom, konferencijske sale, SPA i velnes centar, medicinski blok i 205 soba, od kojih su četiri sobe prilagođene osobama sa invaliditetom, kao i 13 apartmana - jedinstven je po ovakvom tipu hotelijerstva u Srbiji.

- Građani više neće morati da idu u mađarske i slovenačke banje, uveren sam da će više ljudi dolaziti ovde - ocenio je, prilikom obilaska hotela, predsednik Vučić.


PROČITAJTE JOŠ: Bolji život kad si prijatelj biznisu: Evo koji gradovi i opštine imaju sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju i koliko im to znači

On je, prilikom obilaska "Fruške terme", rekao da Srbija želi da sačuva najveći deo gostiju, posebno platežno snažnijih, te istakao da je važno da se naprave i nove turističke destinacije u zemlji.

- Ulagaće se novac u pristaništa, marine i plaže na Dunavu, zatim u Braničevski okrug, jer je siromašniji i manje naseljen, kao i u Vojvodinu i na sever Srbije. Država će podržati i domaće investitore koji budu investirali u nove turističke kapacitete - istakao je Vučić, i najavio da će biti urađen put od devet i po kilometara do Iriškog venca, kako bi bio bliži turistima.

Vlasnik i direktor hotela Milinko Cicmil na ovoj svečanosti zahvalio je predsedniku Vučiću i državi, koja je, kako je naveo, prepoznala značaj i namere ove firme.

Hotel su sa predsednikom obišli i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.


TURIZAM

UŠUŠKANO u brdovitoj Fruškoj gori, na samoj granici sa Nacionalnim parkom, Terme su od Novog Sada udaljene 20 kilometara, a od Beograda 70. Na ovom području nalazi se 16 pravoslavnih manastira, kao i mnogobrojne vinarije.215 RADNIKA

HOTELSKI kompleks "Fruške terme" deo je "Promont grupe", koja u okviru svog poslovanja poseduje i hotel "Premijer akva" i etno-kompleks "Vrdnička kula". U novom hotelskom kompleksu zaposleno je 215 radnika.