Vlada Srbije za mlade preduzetnike izdvojila 220 miliona, a za preduzetnice 100 miliona dinara

Beta

06. 03. 2019. u 19:21

Влада Србије за младе предузетнике издвојила 220 милиона, а за предузетнице 100 милиона динара

Ilustracija Foto V. Danilov

Vlada Srbije usvojila je danas uredbu o otvaranju regionalnih inovacionih startap centara i za mlade preduzetnike izdvojila 220 miliona dinara, a posebnom uredbom za žene preduzetnice izdvojeno je 100 miliona dinara za 2019. godinu

Vlada Srbije usvojila je danas uredbu o otvaranju regionalnih inovacionih startap centara i za mlade preduzetnike izdvojila 220 miliona dinara, a posebnom uredbom za žene preduzetnice izdvojeno je 100 miliona dinara za 2019. godinu.

Na današnjoj sednici je usvojena i Uredba o utvrđivanju Progama za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva za 2019. godinu, a kako se navodi u saopštenju, to će doprineti da građani, a posebno mladi razmišljaju na preduzetnički način.

"Namera je da se informiše javnost, univerzitetska, akademska, naučno-istraživača i poslovna zajednica, a pre svega mladi o sistemskim merama koje sprovodi Vlada Srbije", navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: PODSTICAJ ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU: Inovacioni projekti da budu spremni

Posebnom uredbom koja je usvojena danas uređena je podrška ženama u inovacionom preduzetništvu, a navodi se da je neohodno promeniti poslovni ambijent i obezbediti da žene u većoj meri budu osnivači, vlasnici ili deoničari privrednih subjekata.

Usvojena su tri zaključka o saradnji Srbije i Tunisa u oblastima obrazovanja, nauke, kulture, omladine i sporta za 2019, 2020. i 2021. godinu.

PROČITAJTE JOŠ:  Čadež: U 2019. velike investicije u Srbiji

Takođe je usvojen i zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o razumevanju u oblasti rada i socijalne zaštite između resornih ministarstava dve zemlje, navodi se u saopštenju Vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije