Ozbiljno zabrinuti na Infektivnoj klinici: Ogroman priliv pacijenata, tokom noći pregledano njih 100

sreda, 08. 07. 2020. u 10:08

Озбиљно забринути на Инфективној клиници: Огроман прилив пацијената, током ноћи прегледано њих 100

Infektivna klinika je vrlo opterećena / Foto I. Marinković

Sa ovolikim prilivom bolesnika pitanje je koliko ćemo moći da izdržimo. Zato apelujem na sve da se maske nose", istakla je Ivana Milošević, zamenica direktora klinike za infektivne i tropske bolesti

Zamenica direktora Klinika za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Ivana Milošević izjavila je danas da je u poslednja 24 sata u bolnice širom Beograda primljeno 144 bolesnika i dodala da su zdravstveni radnici prvi put ozbiljno zabrinuti.

Ona je za RTS rekla da je tokom poslednja 24 sata pregledano 320 bolesnika, oko 100 u toku noći.

"Za poslednja 24 sata u bolnice širom Beograda primljeno je 144 bolesnika, u Infektivnu kliniku 12. To znači da kao da smo primili celu Infektivnu kliniku, cele njene kapacitete u roku od 24 sata. Ogroman je priliv pacijenata", izjavila je Miloševićeva.

Prema njenim rečima, od kada je to počelo da se dešava zdravstveni radnici su po prvi put ozbiljno zabrinuti.

"Sa ovolikim prilivom bolesnika pitanje je koliko ćemo moći da izdržimo. Zato apelujem na sve da se maske nose", istakla je Miloševićeva.

Ona je dodala da se na intenzivnoj nezi Infektivne klinike nalazi 15 bolesnika, na raspiratorima 11, šest na invanzivnoj, a pet na neinvazivnoj ventilaciji.

"Svi bolesnici i oni koji su na inavanzivnoj i neinvanzivnoj su potencijalno životno ugroženi. Ima puno mladog sveta, imali smo jednog bolesnika u dubokoj starosti. Pažnju moraju da obrate svi", rekla je ona i dodala da je situacija mnogo teža nego u martu i aprilu.

Milošević dodaje i da zdravstvene radnike brine i ogroman priliv u bolnice širom Srbije, jer sa trenutnim prilivom bolesnika neće moći da se zbrinu svi ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Vlada

08.07.2020. 10:22

kako to sada prvi put zabrinuti.. pa zar komadant ne kaze da brinu od pocetka