Stariji ljudi NE IDU PO ŽURKAMA! Doktor Stevanović: Medicinski radnici ulažu NADLJUDSKE NAPORE - Na Infektivnoj u naletu i po 400 pacijenata

Novosti onlajn

05. 07. 2020. u 11:02

Старији људи НЕ ИДУ ПО ЖУРКАМА! Доктор Стевановић: Медицински радници улажу НАДЉУДСКЕ НАПОРЕ - На Инфективној у налету и по 400 пацијената

Foto: Printskrin

Na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije trenutno se leči 96 pacijenata
NA Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije trenutno se leči 96 pacijenata, 82 sa potvrđenom infekcijom korona virusa, 12 je na intenzivnoj nezi, a 4 pacijenta su na invazivnoj ventilaciji, rekao je direktor klinike Goran Stevanović.

Prema rečima Gorana Stevanovića, stariji sugrađani od početka epidemije poštuju sve mere, oni najviše koriste zaštitna sredstva.

- Oni nemaju običaj da se kreću po žurkama - kaže Stevanović.

- Imamo vrlo mali broj starijih sugrađana koji sada oboljevaju, to je najčešće uzrast između 30 i 50 godina sa najtežom kliničkom slikom. Na početku epidemije smo se svi prilično pazili, neki jer su to prihvatili, drugi jer su morali, sada oni koji se najmanje čuvaju predstavljaju najveći broj inficiranih. U samoj kliničkoj slici se ništa nije promenilo, menja se samo uzrast - rekao je Stevanović u jutarnjem programu TV Prva.

Na pitanje koji simptom je upozorenje da se odmah jave u bolnicu, Stevanović kaže da su to osećaj kratkog daha i bolovi u grudima.

- To je razlog za javljanje u kovid ambulante da se vidi da li postoje početni znaci za upalu pluća. Sve se svodi na problem sa disanjem - kaže Stevanović.DNEVNO I PO 400 PREGLEDA

- Neki od naših sugrađana misle da je oboljevanje od korona virusa to nešto što se dešava nekom drugom. Od toga kako se svi zajedno budemo ponašali zavisi kakva će nam biti jesen. Preventivno vaskcinisanje protiv virusa gripa pre sezone je preporučljivo kako bi se smanjile šanse za obolevanje od virusa gripa.

- Od prvih pacijenata nismo prestajali da budemo kovid bolnica. U pojedinim naletima imamo i po 400 pregleda - naveo je Stevanović napominjući da njegovi zaposleni ulažu nadljudske napore na Infektivnoj klinici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Viki

07.07.2020. 10:13

Ljubice sta je tebi? Mislis da idu"da se provedu" kad nemaju gde.Davna je to "mudrost" nesto nisi u fazonu.