Svih 109 testiranih pozitivno na virus korona u Domu za ometene u razvoju, Blace novo žarište

D. Zečević

16. 04. 2020. u 13:41

U Domu za osobe ometene u razvoju u Trbunju kod Blaca 109 testiranih osoba-pozitvini

Свих 109 тестираних позитивно на вирус корона у Дому за ометене у развоју, Блаце ново жариште

Foto D. Zečević

Broj obolelih u Topličkog okrugu u poslednja 24 časa povećao se na ukupno 117 inficiranih osoba u sve četiri opštine Topličkog okruga, ne računajući korisnike i zaposlene u Domu za osobe ometene u razvoju u Trbunju kod Blaca, gde su rezultati 109 testiranih osoba-pozitvini!

Prema pouzdanim saznanjima Novosti, od osmog aprila do sada u ovoj opštini uzorkovano je 145 briseva od kojih je 109 u ovoj ustanovi za smeštaj ometenih u razvoju pri čemu su svi testovi pozitivni.

Iako u kriznom štabu ove opštine ističu da je u poslednja 24 časa na području opštine 20 novoobolelih slučajeva što sa prethodnih 13 iznosi 33 , upitani za situaciju u Domu za osobe ometene u razvoju ističu da ustanova radi, da su štićenici u izolaciji, kao i da će prvobitni testovi koji su pokazali da su svi zaposleni i štićenici inficirani biti ponovljeni.

-Svi štićenici su izolovani i pod lekarksom su kontrolom, a očekujemo ponovno testiranje- izjavili su Novostima iz kriznog štaba blačke opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

carnex

16.04.2020. 14:52

kako se vidi, da nije starackih domova, domova za bolesne i ostalih zdrastvstvenih ustanova, broj zarazenih bi bio prepolovljen , sto znaci da su odgovorni svi rukovodioci ovih ustanova jer nisu primenjvali mere, dok su ocigledno gradjani najdisciplinovaniji u ovome