U Srbiji je virusom korona trenutno inficirano više od 1.000 osoba, u Zlatiborskom okrugu potvrđeno je 11 slučajeva, a Valjevo je takođe jedno od žarišta, međutim, opština Kosjerić koja se nalazi na pola puta između Valjeva i Užica i dalje nema nijednog zaraženog.

Ovo mesto uspešno odoleva nevidljivom neprijatelju i zato se može reći da je trenutno poput italijanskog gradića Ferera Erbonjone, koji iako se nalazi u srcu Lomboradije, nema nijedan potvrđen slučaj zaraze.

Pročitajte još: Ne treba im policijski čas da se čuvaju: Nemački gradić ima NULA zaraženih koronom, jedna fotografija otkriva njihovu "tajnu"

- Građani su veoma disciplinovani, na ulicama se retko ko može videti, i ako izađu nose maske i rukavice. Za sve vreme trajanja policijskog časa nije evidentirano nijedno kršenje, niti je napisina nijedna prijava. Prema preporukama ZZJZ vršimo dezinfekciju javnih površina i stambenih zgrada hipohloridom - izjavio je za RINU, Žarko Đokić predsednik opštine Kosjerić.

Prema njegovim rečima, u samoizolaciji trenutno se nalazi 56 osoba, jer su se vratile sa putovanja i policija ih proverava tri puta dnevno, za sada su postojala samo tri sumnjiva slučaja i kod njih je rezultat testa bio negativan.