Studenti i postdiplomci u poseti svetinjama i Srbima u južnoj pokrajini

Novosti Online / D.Z.

13. 02. 2020. u 12:54

Студенти и постдипломци у посети светињама и Србима у јужној покрајини
Na poziv Srpske liste studenti i postdiplomci iz centralne Srbije u poseti Kosmetu
Na poziv Srpske liste, 160 studenata i postdiplomaca univerziteta sa teritorije centralne Srbije, budući lideri okupljeni pri Fondaciji „Za srpski narod i državu“, posetiće Kosovo i Metohiju u periodu od 13. do 15. februara. Kako se navodi u saopštenju Srpske liste u četvrtak, prvog dana posete, u popodnevnim satima planiran je obilazak manastira Visoki Dečani i Pećka Patrijaršija, kao i Velike Hoče, gde će se studenti, u razgovoru sa meštanima, upoznati sa teškoćama življenja srpskog naroda u enklavama na KiM.


- Drugog dana, u petak, 14. februara, u 9 sati, studenti će u kapeli Svetog Trifuna u Velikoj Hoči, prisustvovati Svetoj liturgiji, povodom praznika vinogradara Svetog Trifuna, zatim molitvenom blagosiljanju vinograda i simboličnom orezivanju vinove loze dok je trećeg dana posete, u subotu, 15. februara, od 9 sati, predviđena poseta severu Kosova i Metohije-navode iz Srpske liste i dodaju da će u Kosovskoj Mitrovici, pored obilaska grada i njegovih znamenitosti, u amfiteatru Tehničkog fakulteta, u 10:30 sati, biti organizovan sastanak sa studentima naše južne pokrajine.


Pročitajte još: Studenti FPN u humanitarnoj misiji na KiM (FOTO)


Inače, posetu Kosovu i Metohiji studenti i postdiplomci iz centralne Srbije završiće u subotu obilaskom povratničkog naselje „Sunčana dolina“ u opštini Zvečan, „Rajske banje“ u Banjskoj i Centra za ekologiju i razvoj sporta na jezeru Gazivode. Sa ovom projektima države Srbije na severu KiM upoznaće ih zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije