Kuburović: Ostajemo posvećeni borbi protiv korupcije

Tanjug

13. 07. 2019. u 11:28

Кубуровић: Остајемо посвећени борби против корупције

Nela Kuburović,Foto Tanjug

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da je Srbija velikom brzinom ispunila preporuke i skinuta sa crne liste Međunarodne organizacije za borbu protiv pranja novca
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da je Srbija velikom brzinom ispunila preporuke i skinuta sa crne liste Međunarodne organizacije za borbu protiv pranja novca.

Kuburovićeva je u Dnevniku RTS rekla da je Srbija pohvaljena i da je prvi put jedna država skinuta sa liste u tako kratkom roku.

Kako je navela, postojala je dobra koordinacija svih organa u Srbiji i svi su radili svoj posao. Ističe da su zahvaljujući tome postignuti izuzetni rezultati kada je reč o procesuiranju pranja novca, bolji čak i od nekih država-članica EU.

Kuburović je rekla i da se jedna od preporuka odnosila i na donošenje zakona o lobiranju, koji bi trebalo da počne da se primenjuje za mesec dana.


Navela je da je zakon o sprečavanju korupcije ispunio svoje obaveze i da se najveći deo preporuka odnosi na izmene Ustava.

Dodaje da je ta procedura počela i da je Vlada uputila inicijativu skupštinskom Odboru za ustavna pitanja koji je konstatovao da je predlog stigao.

Ministarka poručuje da Srbija ispunjava svoje obaveze u borbi protiv korupcije i da je prevencija korupcije jedan od prioriteta Vlade.

Istakla je da za nešto manje od 15 meseci ima više od 500 osuđujućih presuda

"Ostajemo posvećeni borbi protiv korupcije", poručila je Nela Kuburović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije