Zagorka Dolovac u Sankt Peterburgu

Novosti Online

petak, 07. 06. 2019. u 11:36

Загорка Доловац у Санкт Петербургу
Učešće republičkog javnog tužioca na Međunarodnom ekonomskom forumu i sastanak sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom
REPUBLIČKI javni tužilac Zagorka Dolovac,učestvuje na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, na kome je danas govorila sa Generalnim tužiocem Ruske Federacije, Jurijem Čajkom, u sesiji „Zaštita prava investitora kao potsticaj ekonomskog razvoja“.

Zagorka Dolovac istakla je u obraćanju značaj organa za sprovođenje zakona i pravosudnih organa u obezbeđivanju vladavine prava, kao okvira za investicije i ekonomski razvoj.

Takođe, Republički javni tužilac održala je i sastanak sa Generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom.

Na susretu je istaknuto da će Republičko javno tužilaštvo Republike Srbije nastaviti da ostvaruje odličnu saradnju i prijateljske odnose sa Generalnim Tužilaštvom Ruske Federacije, čemu je ruski Generalni tužilac dao punu podršku.

PROČITAJTE JOŠ - Zagorka Dolovac u poseti Estoniji


Zaključeno je da ovakvi susreti i učešće na međunarodnim skupovima, kao i bilateralni sastanci, koji se redovno održavaju u skladu sa Memorandumom o saradnji i Programima saradnje između tužilaštava Srbije i Rusije, doprinose kako razmeni stručnih iskustava, tako i jačanju međusobne saradnje.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije