Društvo sudija negoduje zbog neprimerenih kritika na račun sudija

Tanjug

21. 05. 2019. u 15:50

Društvo sudija Srbije (DSS) pozvalo je danas zakonodavnu i izvršnu vlast da se uzdrže od neprimerenih kritika nosilaca pravosudnih funkcija

Друштво судија негодује због непримерених критика на рачун судија

Društvo sudija Srbije (DSS) pozvalo je danas zakonodavnu i izvršnu vlast da se uzdrže od neprimerenih kritika nosilaca pravosudnih funkcija, a Visoki savet sudstva (VSS) da zaštiti nezavisnost sudija i sudova.

Društvo posebno negoduje zbog, kako tvrdi u saopštenju, neargumentovanog napada pojedinih zvaničnika zakonodavne i izvršne vlasti na jučerašnjem zasedanju skupštine praćenog uvredama sudija Apelacionog suda u Beogradu Omera Hadžiomerovića i Miodraga Majića zbog donete sudske odluke u veću.

Na račun sudije Majića kritike su stigle i zbog javnog iznošenja mišljenja o izmenama Krivičnog zakonika u delu koji se odnosi na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta.

"Dugotrajnim i sve intenzivnijim osporavanjem nosilaca pravosudnih funkcija i pravosuđa u celini i neprimerenim napadima na sudije povodom donete sudske odluke od strane pojedinih zvaničnika zakonodavne i izvršne vlasti, građani se odvraćaju od suda, što za posledicu može imati ''preuzimanje pravde u svoje ruke''", navodi Društvo sudija.

Na taj način, podriva se sudska vlast, a time i ustavni poredak države u celini, upozorilo je ovo strukovno udruženje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Ja

21.05.2019. 16:22

Narod je vec polako poceo da uzima pravdu u svoje ruke ... a u vas smo izgubili poverenje odavno ... i sami ste krivi za to .

Nedođija

21.05.2019. 17:39

Majic i Hadžiomerovic i Boljevicka su zlo teško i primer kako ne sme da se radi a pogotovo sudi. Bruka i sramota struke.

Deda Panta

21.05.2019. 21:02

Vi ste srećom samo većina ne svi odavno podrili svoju struku primanjem mita, kažnjavanjem sirotinje a oslobađanjem ili mizernim kaznama poznatih i bogatih. Gde su vam optužnice i kazne za sina gazde PINK-a, "Vazduplohova" Babića, naredbodavaca za sletanje helikoptera sa bebom, propusta i krađa na izgradnji čuvenog koridora 10, rušenja Sava male i još stotine primera.

mama

21.05.2019. 23:20

Samovoljno sudstvo-radi samo ono sto mu donosi korist-o pravdi i istini nema nista.