Predstavljen radni tekst Nacionalne strategije razvoja pravosuđa

Beta

petak, 10. 05. 2019. u 17:59

Представљен радни текст Националне стратегије развоја правосуђа

Depositphotos

Ministarstvo pravde objavilo je na svom sajtu redni tekst Nacionalne strategije razvoja pravosuđa za period 2019-2024. godine
BEOGRAD - Ministarstvo pravde objavilo je na svom sajtu redni tekst Nacionalne strategije razvoja pravosuđa za period 2019-2024. godine kojim će se, kako se nevodi, podići stepen poverenja javnosti u rad pravosuđa i koji predstavlja korak ka ispunjenju poglavlja 23 evropskih integracija Srbije, saopštilo je to Ministarstvo.

"Ključni prioriteti donošenja nove strategije su dalje jačanje nezavisnosti sudstva i samostalnosti tužilaštva kroz unapređeni normativni i institucionalni okvir, jačanje integriteta nosilaca pravosudnih funkcija kroz poštovanje etičkih principa, kao i unapređenje odgovornosti pravosudnog sistema kroz jačanje mehanizma odgovornosti sudija, javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca", naglasilo je Ministarstvo u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ - Novi projekat EU za sprsko pravosuđe od dva miliona evra

Članovi radne grupe koji su izradili radni tekst, bili su predstavnici svih relevantnih pravosudnih institucija i organizacija, kao i strukovnih udruženja – iz Vrhovnog kasacionog suda, Republičkog javnog tužilaštva, Državnog veća tužilaca, advokature, Pravosudne akademije, javnobeležničke komore, Društva sudija Srbije, Udruženja tužilaca Srbije, Udruženja sudija i tužilaca, kao i Komore izvršitelja.

"Doprinos izradi radnog teksta Nacionalne strategije dali su ugledni nacionalni stručnjaci koji su bili angažovani od strane USAID-ovog projekta 'Vladavina prava'", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije