Diploma di-džeja za velike žurke

I. M.

07. 07. 2018. u 20:02

Milan Joksić i Iva Vujetić pričaju za "Novosti", o studijama "didžejinga"

Диплома ди-џеја за велике журке

VELIKA je bila gužva proteklih dana u studentskoj službi kojoj se prijavljuju budući brucoši na studijama za di-džeja. Fakultetu za medije i kulturu Megatrenda prijavilo se više od 90 kandidata. Među njima ima i poznatih beogradskih di-džejeva, onih za koje su čuli samo u kraju, mladih koji bi da menjaju profesiju, ali i maturanata koji bi prvi put da stanu za gramofone i zavrte ploče.

Nemaju strah od prijemnog, kažu, vole muziku i dobro je poznaju.

Milan Joksić ima 32 godine, nije do sada studirao, a muziku pušta najviše po kućnim i drugim manjim žurkama. Fakultet za di-džejeve mu je, kaže, šansa da unapredi svoj rad.

- Što da ne i da upoznam velike zvezde i napravim svetsku karijeru - kaže Milan u razgovoru za "Novosti". - Mnogo je di-džejeva, svi prave svoju muziku, a ja želim da se izdvojim time što imam diplomu. Znanje koje ću da steknem trebalo bi da mi pomogne da se izdignem iznad sitnih žurki koje sada radim. Kada sam video reklamu, bilo mi je čudno šta će di-džejevima fakultet i šta će tu da me nauče. Da puštam ploče, već znam. A onda sam video da su među predmetima i psihologija stvaralaštva, komunikologija, vođenje karijere... To su stvari koje bi mogle i te kako da mi koriste.

Kaže, ljudi su previše nepoverljivi, jer je reč o novom programu, a on je baš zadovoljan što će moći da uči o onome što voli da radi.

Ako polože prijemni, sa Milanom će od oktobra na predavanjima biti i Iva Vujetić iz Beograda. Ona je završila Grafičku školu i dugo se bavila hip-hop plesom. U puštanju muzike je potpuni početnik.

- Dugo sam se bavila plesom, volim da idem na žurke i da slušam muziku. Zato bih volela da mi puštanje muzike bude profesija - kaže Iva. - Nemam uzore u svetu "didžejinga" i volela bih da napravim svoj put u muzičkoj industriji.

Iva se ne plaši prijemnog i veruje da će njeno poznavanje elektronske muzike biti dovoljno da dobije indeks Fakulteta za kulturu i medije. Kaže, već ima prijatelje koji tu studiraju, pa su joj preneli svoja pozitivna iskustva.

Malo je žena među di-džejevima, ali Iva kaže da je to ne zabrinjava, te da veruje da može da bude ravnopravna i da će joj fakultet pomoći u tome.

SVETSKE ZVEZDE

KANDIDATI kažu da ih je studije za di-džeja privukla i najava velikih svetskih imena iz muzičke industrije, od kojih će moći da uče "zanat". Rektor Megatrenda Mića Jovanović rekao je da, između ostalih, pregovara sa Bobom Sinklerom i Dejvidom Getom.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Zare

07.07.2018. 20:10

E moj Milane, sa 32 godine se ne pocinje DJ karijera, neki drugi posao trazi kad vec nisi uspeo do sad...

meda

07.07.2018. 21:03

važno je uzeti novac, tim budućim velikim stru%njacima, oni će izdignu Srbiju svojim velikim znanjem!!!#

maniks

07.07.2018. 22:35

Mene zanima ko su profesori i sta su oni zavrsili. Inace na Megatrendu mega gluposti koliko hoces.

Дарко Бабић

08.07.2018. 11:57

Овај чланак као да је преузет са Њуз.нет-а. Смешно је.

stalker

08.07.2018. 12:20

Definitivno smo napipali dno ! Degradacija obrazovnog sistema ,gde se štancuju diplome i doktorati ,skoro bez ikakvog stečenog znanja . Uosnovnim školama svi odlični , u srednjim takođe , sa kaobojskim višim školama možeš i master da upišeš , na fakultetima inflacija diploma , doktori nauka .A znanja sve manje ! Pa nam još i diplomirani di-džejevi fale da lakrdija bude kompletna !

Dario

09.07.2018. 12:09

@stalker - A diplomirani violinisti, klaviristi i drugi trubaduri to ti je normalno jel da? vidim da si ti napipao dno...