Momčilo Babić ide u Slovačku

24. 02. 2018. u 23:02

Opozvani su ambasadori Srbije iz Austrije i BiH, kao i iz Luksemburga, Ruande, sa Malte i Jamajke na nerezindencijalnoj osnovi

Момчило Бабић иде у Словачку

Momčilo Babić

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ukazom je postavio na dužnost nove srpske ambasadore u Španiji, Turskoj, Slovačkoj i pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi, kao i na nerezindencijalnoj osnovi u nekoliko zemalja.

Opozvani su ambasadori Srbije iz Austrije i BiH, kao i iz Luksemburga, Ruande, sa Malte i Jamajke na nerezindencijalnoj osnovi.

U najnovijem "Službenom glasniku" objavljeno je da će novi ambasador u Kraljevini Španiji biti Katarina Lalić Smajević, u Republici Turskoj Zoran Marković, a u Slovačkoj Republici prof dr. Momčilo Babić. On je inače bio dugogodišnji direktor KBC "Bežanijska kosa" i jedan od najboljih menadžera u srpskom zdravstvu. Babić je bio i na čelu RFZO, a upamćen je i kao lični lekar Tomislava Nikolića u vreme kada je štrajkovao glađu.

MISIJA PRI UN Novi šef Stalne misije Republike Srbije pri UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi je Dejan Zlatanović, a sa te dužnosti je opozvan Vladislav Mladenović.

Sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Bosni i Hercegovini opozvan je Stanimir Vukićević, dok je sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Republici Austriji opozvan Pero Janković.

Na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora na nerezidencijalnoj osnovi u Velikom Vojvodstvu Luksemburg, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Briselu, postavljena je Marina Jovićević, a odatle opozvana Vesna Arsić.

Na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Republici Malti, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Rimu, postavljen Goran Aleksić, a opozvana Ana Hrustanović. Na Jamajci, sa sedištem u Havani, ambasador će biti Danilo Pantović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)