Skupštinski odbor usvojio finansijski plan REM-a

Tanjug

02. 12. 2017. u 16:47

Скупштински одбор усвојио финансијски план РЕМ-а
Skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava dao je danas saglasnost na finansijski plan Regulatornog tela za elektronske medije, u iznosu od 265 miliona dinara

Skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava dao je danas saglasnost na finansijski plan Regulatornog tela za elektronske medije, u iznosu od 265 miliona dinara.

Finansijski plan se odnosi na period od 1. marta 2017. godine, istakao je vršilac dužnosti predsednika Saveta REM-a Goran Petrović, navodeći da su troškovi regulacije u odnosu na prošlu godinu manji za 25 odsto.

"To znači da smo smanjili rashodovnu stranu za 25 odsto. U prethodnom planu je to iznosilo 358 miliona dinara, a sada je 265 miliona dinara. Svi naši finansijski planovi prolaze eksternu reviziju revizorskih kuća", rekao je Petrović.

Na kritike da se godišnje izdvaja 12 miliona dinara za zakup prostorija REM-a, Petrović je odgovorio da oni nisu profitabilna organizacija i samim tim ne mogu da kupuju poslovni prostor.

"Možemo da se obratimo Direkciji za imovinu ili nekom drugom, pa da se to tako reši", rekao je on.

Na sednici odbora je bilo pitanja u vezi sa platama zaposlenih, a Petrović je naveo da ona iznosi oko 90.000 dinara, dok članovi Saveta, ističe, ne primaju plate, već naknade u visini dve prosečne neto zarade u prethodnom mesecu umanjene za 10 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije