Saga “Lastine” krntije se nastavlja: Nemci bacili RASPADNUTI AUTOBUS u Češku, šokirani prolaznici zvali policiju

Z. R./Novosti Online

07. 02. 2020. u 17:15

Bruka srpskog autoprevoznika se nastavlja nakon što su Nemci rešili da se otarase zarđalo vozila punog rupa

Сага “Ластине” крнтије се наставља: Немци бацили РАСПАДНУТИ АУТОБУС у Чешку, шокирани пролазници звали полицију
SAGA sa autobusom iz Srbije koji je nemačka policija isključila iz saobraćaja, zbog brojnih tehničkih nedostataka se nastavlja. Kako piše portal "Idnes", izgleda da je "Lasta" iz Nemačke "preletela" u Češku! Tako se međunarodna bruka srpskog autoprevoznika nastavlja.

Policiji iz grada Usti Nad Labem su se 27. januara javili zabrinuti građani i obavestili ih da je u Vinarskoj ulici, kod gradskog stadiona, parkiran napušten i zaključan autobus u veoma lošem stanju. Kako pišu mediji, prolaznici su odmah primetili da autobus ima tehničke probleme.

Pročitajte još: Čime nas voze, dobro je da smo živi: “Lastina” krntija koja je šokirala Nemce prošla tehnički u Srbiji PRE MANjE OD MESEC DANA

Gradska policija je, kako je navedeno, sprovela čitavu istragu kako bi otkrila odakle je stiglo napušteno vozilo. Uvidom u snimke sa sigurnosnih kamera utvrdili su da je nemačka šlep služba iz Berlina dovukla autobus na teritoriju Češke i tu ga "parkirala". Kako se navodi, oni su na internet portalu berlinske policije saznali da je ovo vozilo u tom gradu isključeno iz saobraćaja i da je u vlasništvu firme iz Srbije.

"Lastinom" autobusu je početkom januara u Nemačkoj zabranjeno da nastavi putovanje, jer je policija utvrdila "tehničke kvarove koji ne dozvoljavaju dalje učešće u saobraćaju".

Nemački mediji su naveli da je autobus, krntija, bio u stanju raspadanja - karoserija je zarđala, rupe su popunjene penom, polomljen amortizer, a kočnice neispravne.

U "Lasti" su se pravdali da je sporno vozilo otišlo na liniju za Nemačku umesto drugog autobusa, koji je ostao u kvaru u Autocentru u "Lasti" u Beogradu.

BEZ ODGOVORA

U PREDUZEĆU "Lasta" danas nismo uspeli da dobijemo odgovor da li znaju gde im se autobus trenutno nalazi. Ostali smo uskraćeni za odgovor šta planiraju da urade sa njim.

Vozilo koje u Nemačkoj i Češkoj smatraju krntijom, u Srbiji je poslednji put prošlo redovan šestomesečni pregled 28. decembra prošle godine i dobilo je zeleno svetlo i za međunarodnu vožnju.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Dobrica Dobrić

07.02.2020. 20:02

Sramota ogromna sramota bit će sada sigurno svi prevoznici iz Srbije pod budnim okom policije u celoj EU

Nije to sramota prevoznika

08.02.2020. 07:42

nego države Srbije, u kojoj je moguće da takav autobus prođe tehnički pregled...

Vuk sa Sokolovice

08.02.2020. 08:58

Pa kako da ne bude problem, kada u SP Lasta sve kadrovi SNS-a i tu rukovode po partijskom knjižicom a ne ZNANJEM. Evo primera SP Lasta u Nišu je zaposlila sve SNS kadrove od menadžera do konduktera. Sve će to da se raspadne za dve godine, jer tu nema znanja iz saobraćaja. Zbog takvog ološa mi smo prinuđeni da radimo u inostranim firmama a žene i deca nam sede kući i patimo jer smo odvojeni.

realist

08.02.2020. 12:42

@Vuk sa Sokolovice - Ovo si dobro uocvio ako se ne menja rukovodstvo koje nesposobno da vodi racuna o preduzecu to je sigurno da ce se raspast kao za vreme Djilasa a ovaj SNS izgleda da se ne razlikuje puno

milić

08.02.2020. 13:09

@Vuk sa Sokolovice - Da, tebi su rekli koga su zaposlili. Botuj na drugom mestu, a zna se u kakvom ste stanju ostavili GSP- Beograd sa stotinama krševa. Poznata je nama, vaša stručnost.

Vuk sa Sokolovice

08.02.2020. 16:58

@Vuk sa Sokolovice - Ne mlati, ja ne pripadam ni kurti ni kurti....pričam realno

RS - SK

08.02.2020. 09:28

Takav bus prodje šestomesečni tehnički a auto koji je u ekstra stanju neprodje jer ima šiber koji nije fabrički, xenone ili spojler.

Пера

08.02.2020. 10:01

Удар на Ласту. Има и не исправних аутобуса и код приватника. Треба погледати и њихове аутобусе. Уништили су Ласти страницу и бренд им проценили да не вреди.

Nadija

12.02.2020. 12:58

Sada ce pojacati konrolu na svim autobusima iz Srbije i ostalih republika bivse.juge. Kako ih nije sramota oni lastini sefofi su ugrozili Ljudske zivote. Neka tako ce sada njemacka policija kontrolisati autobuse iz Srbije