SAGA sa autobusom iz Srbije koji je nemačka policija isključila iz saobraćaja, zbog brojnih tehničkih nedostataka se nastavlja. Kako piše portal "Idnes", izgleda da je "Lasta" iz Nemačke "preletela" u Češku! Tako se međunarodna bruka srpskog autoprevoznika nastavlja.

Policiji iz grada Usti Nad Labem su se 27. januara javili zabrinuti građani i obavestili ih da je u Vinarskoj ulici, kod gradskog stadiona, parkiran napušten i zaključan autobus u veoma lošem stanju. Kako pišu mediji, prolaznici su odmah primetili da autobus ima tehničke probleme.

Pročitajte još: Čime nas voze, dobro je da smo živi: “Lastina” krntija koja je šokirala Nemce prošla tehnički u Srbiji PRE MANjE OD MESEC DANA

Gradska policija je, kako je navedeno, sprovela čitavu istragu kako bi otkrila odakle je stiglo napušteno vozilo. Uvidom u snimke sa sigurnosnih kamera utvrdili su da je nemačka šlep služba iz Berlina dovukla autobus na teritoriju Češke i tu ga "parkirala". Kako se navodi, oni su na internet portalu berlinske policije saznali da je ovo vozilo u tom gradu isključeno iz saobraćaja i da je u vlasništvu firme iz Srbije.

"Lastinom" autobusu je početkom januara u Nemačkoj zabranjeno da nastavi putovanje, jer je policija utvrdila "tehničke kvarove koji ne dozvoljavaju dalje učešće u saobraćaju".

Nemački mediji su naveli da je autobus, krntija, bio u stanju raspadanja - karoserija je zarđala, rupe su popunjene penom, polomljen amortizer, a kočnice neispravne.

U "Lasti" su se pravdali da je sporno vozilo otišlo na liniju za Nemačku umesto drugog autobusa, koji je ostao u kvaru u Autocentru u "Lasti" u Beogradu.

BEZ ODGOVORA

U PREDUZEĆU "Lasta" danas nismo uspeli da dobijemo odgovor da li znaju gde im se autobus trenutno nalazi. Ostali smo uskraćeni za odgovor šta planiraju da urade sa njim.

Vozilo koje u Nemačkoj i Češkoj smatraju krntijom, u Srbiji je poslednji put prošlo redovan šestomesečni pregled 28. decembra prošle godine i dobilo je zeleno svetlo i za međunarodnu vožnju.