JEDNO od najekonomičnijih i najpraktičnijih vozila koje se pojavilo na tržišitu u poslednje vreme "pežo rifter" je stiglo i u prodajne salone u Srbiji. Ovaj automobil koji ima neverovatnu modularnost predstavlja pravo osveženje na tržištu koje je preplavljeno brojnim varijacijama SUV vozila. Novi model koji je iznedrila francuska kompanija, imali smo priliku da isprobamo i na putevima Monaka i južne Francuske, na testu vožnji koja je pokazala sve mogućnosti i prednosti ovakvog koncepta vozila.

"Rifter" je kreiran u stilu koji je istovremeno robustan i elegantan.

-Njegov avanturistički duh je učinio da se oseća kao kod kuće bilo da su u pitanju gradske ulice ili autentično prirodno okruženje. Opremljen "Peugeot i-cockpit-om", dodatno je unapredio intenzivno iskustvo u vožnji koje odlikuje I sve ostale modele iz game i na taj način ostaje bez konkurencije u svojoj kategoriji i u svakom okruženju -kažu u ovoj francuskoj kompaniji koja poslednjih godina ponovo postiže izuzetne rezultate na sve zahtevnijem automobilskom tržištu.

Pročitajte još - Simpatičan i praktičan „rifter”

Kreiran na novoj platformi, ovaj automobilo je otporan i izdržljiv čak i u najzahtevnijim situacijama. Dostupan je u dve dužine, sa pet ili sedam sedišta, čime je postao vozilo koje kombinuje svestranost, modularnost i praktičnost. Sa efikasnim motorima I opremom najnovije generacije "rifter" spreman za brojne zadatke koje moderni način života i savremena porodica postavljaju.

Dimenzije vozila su savršeno izbalansirane, oslikava ih kratak horizontalni poklopac motora kao i krovni nosači koji su pažljivo integrisani u sam dizajn modela.

Kada je u pitanju zadnji deo vozila, karakterišu ga velika vrata čijim otvaranjem se pristupa prtljažnom prostoru velikih dimenzija.

Dodatna konekcija sa najnovijim modelima iz game je kreirana kroz svetla koja podsećaju na tri lavlje kandže.

Novi "rifter" je pozajmio neke od karakteristika SUV modela: visoko pozicionirana sedišta,veliki točkovi, visoki pragovi, robusni zadnji branik.

Definitivno jedistven na tržištu, "Peugeot i-cockpit" novom "rifteru" daje uravnotežen i prefinjen utisak u unutrašnjem delu vozila, sa čistim linijama i kvalitetom bez presedana. Novi"i-cockpit" pruža jedinstveno iskustvo u vožnji pomoću : kompaktnog volana koji je sada poravnat u gornjem i donjem delu kako bi poboljšao upravljivost, ekran na dodir od 8 inča, elegantan "head-up" displej. Pored toga, kokpit sadrži elegantne hromirane detalje i prekidače kojima se direktno pristupa najvažnijim funkcijama u vozilu.

Kada je reč o motorima, u fokusu su najnoviji Blue XDi agregati od 1.500 kubika sa 72, 100 I 130 konjskih snaga, a u ponudi su tri nivoa opreme "Active", "Allure" i "GT line".

Novi "rifter" je dostupan i u verziji sa N1 homologacijom, što je svakako jedna od nainteresantnijih verzija kada su u pitanju firme i pravna lica.

Cena zavisi od modela,opreme i motora a svi zainteresovani, nakon što se odluče za željenu konfiguraciju informacije mogu da dobiju u bilo kojem prodajnom objektu "Pežoa" u Srbiji.