Nova generacija SUV vozila (FOTO)

P. Ž.

29. 05. 2018. u 22:48

Нова генерација СУВ возила (ФОТО)
Veoma visok klirens i hidraulično vešanje za "plovidbu" po drumu: C5 erkros

KRAJEM protekle nedelje francuski automobilski gigant "Sitroen" predstavio je novi SUV "C5 erkros" namenjen evropskom tržištu (ranije je ovaj model već imao premijeru na kineskom tržištu) na kome će prodaja početi krajem godine.

Ovaj SUV, najnovije generacije, kako ističu Francuzi, deli istu platfoprmu sa "pežoom 5008", ali i sa "opelom grandland X" modelima. Opremljen je 12,3-inčnim TFT digitalnom kontrolnom tablom, ali i sa "tač-skrin" ekranom multimedijalnog sistema od osam inča. U ovaj automobil ugrađeno je i 20 najnovijih asistencija vozaču od asistencije vozaču prilikom vožnje auto-putem do "nivo 2" sistema autonomne vožnje.

Tu je i najnoviji sistem radara i kamera, povezivanja s pametnim telefonima, "vajrles" punjenje mobilnog telefona, kao i šest naprednih sistema konekcije. Kupci će moći da biraju između čak 30 kombinacija boja eksterijera! Pri tome će vešanje biti hidraulično, i nova vrsta sedišta, tako da će putnici "ploviti po drumu". Zahvaljujući modularnosti unutrašnjosti i fleksibilnosti sedišta, prtljažni prostor može biti od 580 do 720 litara.

Posle "C3 erkrosa", koji je do sada već prodat u 80.000 primeraka, Francuzi očekuju veliku potražnju i ovog SUV vozila. U Kini je od lansiranja do sada, za svega par meseci, isporučeno 40.000 vozila!

"Sitroen C5 erkros" je dug 4,5 metara, a klirens (udaljenost od tla) je veoma dobrih 230 mm.

Za motore koji će pokretati novi SUV, Francuzi su odabrali nekoliko benzinskih i dizel motora u rasponu snage od 130 do 180 KS, a u ponudi je i novi automatski osmostepeni menjač. Naravno, misli se i na sve veće zahteve tržišta kada su zelene tehnologije u pitanju, pa je u ponudi prvi put kod "Sitroena" "plag-in hibrid", koji će biti u prodaji u 2019.

Novi "sitroen C5 erkros" praviće se u fabrici u Renu u Francuskoj. Detaljniji podaci i cena biće predstavljeni u narednom periodu.


BROJKE

4,5 metara je dužina

720 lit. je prtljažnik

8 brzina ima menjač


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)