SAVET: Evo kako da se povrće dobro skuva

T. L.

28. 06. 2020. u 14:40

САВЕТ: Ево како да се поврће добро скува
Ukoliko vam se ponekad desi da vam se povrće prekuva ili ostane sirovo, ne očajavajte, jer se to dešava i najboljima

UKOLIKO vam se ponekad desi da vam se povrće prekuva ili ostane sirovo, ne očajavajte, jer se to dešava i najboljima. Poznata kuvarica Ejpril Blumfild ima savet kako da sprečite najgore. Ona kaže da se to najčešće dešava jer se određena vrsta povrća termički duže obrađuje od nekih drugih, što obično zaboravimo, pa svo povrće stavimo istovremeno da se krčka. I tu grešimo. Neko se prekuva ili zagori, a neko ostane sirovo.

Ukoliko pravite jelo koje se sastoji od šargarepe i krompira, kao i brokolija i karfiola, važno je da prve dve namirnice iseckate na sitnije komade, a druge na krupnije, pa će se tako napraviti ravnoteža. Tikvice uvek ostavite za kraj, jer su najmekše i najmanje vremena im je potrebno za kuvanje. Blitva i spanać se samo blanširaju, što znači da im u principu ne treba duže od desetak minuta da se krčkaju. Paradajzu je potrebno još kraće vremena, pa ga ostavljajte za kraj. Paprika "voli" da se duže dinsta, da pusti sok, zato je stavite na samom početku pečenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije