OD STALNOG DOPISNIKA - MOSKVA

BEOGRADSKA novinarka i književni prevodilac Ljubinka Milinčić dobila je u Moskvi prestižnu nagradu "Reč koja povezuje" koju dodeljuje Savez pisaca Rusije i fondacija "Put života" za prevođenje ruske literature na srpski jezik i za veliki doprinos jačanju prijateljstva naroda Srbije i Rusije.

Ljubinka Milinčić koja sada radi kao glavna urednica "Sputnjika-Srbija" prevela je više od 40 knjiga poznatih ruskih pisaca a takođe je napisala više knjiga o Rusiji.

Sekretar Uprave Saveza pisaca Rusije Dmitrij Mizguljin je istakao važnost posla prevodilaca koji svojim radom pomažu da čitaoci upoznaju kulturu drugih zemalja.

- Zato i nagrađujemo prevodioce, jer oni doprinose zbližavanju kultura raznih naroda - kazao je Mizulin.

Zahvaljujući se na nagradi Ljubinka Milinčić je kazala da joj je drago da je dobila priznanje za ono što je radila celi život sa velikom ljubavlju. Zauzvrat je uspela da upozna ogromnu rusku kulturu.

PROČITAJTE JOŠ - Nagrada ambasadoru Srbije

Svečanosti je prisustvovao i Miroslav Lazanski ambasador Srbije u Moskvi. Lazanski je govorio o velikom doprinosu Ljubinke Milinčić zbližavanju kultura naših zemalja. Najavio je otvaranje Kulturnog centra Srbije u Moskvi.

Dodeli nagrade prisustvovali su i poznati režiser i glumac rukovodilac "Zlatnog viteza" Nikolaj Burljaev, pisac Sergej Kozlov, glumac, režiser i scenarista Igor Černicki i drugi.