Preminuo Branislav Petrušević Petrući

NovostiOnline

09. 11. 2019. u 15:06

Преминуо Бранислав Петрушевић Петрући

Foto: M.Labudović

Popularnom glumcu noćas je pozlilo oko 2:30 časova dok je bio u jednoj poznatoj kladionici na Terazijama u centru Beograda
GLUMAC i komičar Branislav Petrušević Petrući (64) preminuo je danas oko 14 sati, nezvanično saznaju "Novosti".


Popularnom glumcu noćas je pozlilo oko 2:30 časova dok je bio u jednoj poznatoj kladionici na Terazijama u centru Beograda.


Petrući je svoju karijeru započeo na radiju, u radijskom programu Indeksovo radio pozorište, gde je zajedno s kolegama stvarao zabavni program. Teme su im na početku bile studenti i gazdarice, a od 1981. godine počeli su raditi vruće političke, ozbiljne emisije.


U prvom programu radija Beograd surađivao je u emisijama “Vreme sporta i razonode”, “Radio sport”, “Radio 202.”, “Radio televizija Srbije”.


Pročitajte i: Branislavu Petruševiću Petrućiju pozlilo u kladionici


1984. godine Petrući je glumio u filmskoj komediji “Moljac”, reditelja Miće Miloševića. Radnja filma je o glumcu Miodragu Andriću koji tumači glavni lik Moljca. Film je napisan prema scenariju Siniše Pavlovića, Milana Živkovića i Jovana Markovića. U tom filmu Branislav Petrušević glumi lika po imenu Petrući.


Petrući je na sceni Kombak dvorane 26. marta ove godine obeležio svojih 40. godina karijere izvodeći stend-ap šou Svremeplov. U svom bogatom repertoaru Petrući je igrao u predstavama “Tito u raju”, “Boj na Kosovu”, “Sa koje strane rešetaka je zatvor”, “Kladionica – naša najrazvijenija privredna grana”, “Brze pruge”, “Yugo kako to gordo zvuči”, “Vikend akcija” “Izbori bez izbora” i drugima.


Branislav Petrušević Petrući je 1990. godine glumio u muzičkoj komediji “Hajde da se volimo 3”, trilogiji filma iz 1987. godine koju je režirao Aleksandar Đorđević. Film je doživio veliku popularnost, i u bioskopima ga je pogledalo oko pet miliona gledalaca.


Nadimak Petrući dobio kada je jednom prilikom u dramskom programu u studiju Radija Beograd izjavio da želi da ode u Ameriku i postane poznati glumac. Našalili su se na njegov račun da on jedino može biti anglosaksonski ili italijanski glumac, nešto poput “Petrući Brenći”, i od tad je poznat po tom nadimku “Petrući” koji se i godinama kasnije zadržao uz njegovo pravo ime.


Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina, Marka i Mateju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Bibliotekar

09.11.2019. 17:58

???? Kada je emitovana emisija Indeksovo radio pozorište subota ili nedelja u 14h?

Luka

09.11.2019. 20:23

Organizam je reagovao ali lekari nisu, takva stanja u tim godinama odmah zahtevaju kataterizaciju, ili snimak glave. Saucesce porodici