NEĆE MOĆI: Stručnjaci za genocid

Filip Rodić

11. 04. 2021. u 07:26

AKO neko na ovome svetu zna o čemu govori kada priča o genocidu, onda su to svakako Nemci. Ali treba li njihovo mišljenje prihvatati kao objektivno?

zeko

12.04.2021. 20:54

@S juga - Kad se rešimo nemačkih auta,bit ćemo siromašni domoljubi sa lošim autima a netreba zanemariti niti kamione.dizalice itd.Rat je rat a ekonomija je ekonomija.

Vera

11.04.2021. 08:04

Ма браво Господине, одличан текст, нека мени објасне зашто су 1943 покупили сељаке и међу њима мог деду из села Суводање подно планине Медведник код Ваљева, а затим их све до једног погубили на Бањици и све остале мученике! Шта су им они згрешили и њихова сирота дечица која осташе у колевкама попут мог оца! Шта се то звало, ГЕНОЦИДНО ОРГИЈАЊЕ! Срам их било! Богу ће дати одговор, овде нема правде!

jelenko

11.04.2021. 09:10

A sta se drugo moglo i ocekivati.Ta patoloska mrznja prema nasem narodu vidljiva je svakodnevno.Tako je bilo oduvek i nikada se nece promeniti.To je jasno svakome.A naj vece licemerje i apsurd je kada ti nemac , amerikanac i britanac govori o genocidu drugih.Ko imalo poznaje istoriju jasno mu je to.

stojan

11.04.2021. 09:11

Zna perfidni ambasador veoma dobro istoriju I genezu sopstvenog naroda. Ali, oni se generacijski uce,jos od predskolskih ustanova o suprimacy svoje nacije, nikako ne pljujuci bilo koji deo svoje istorije, pa makar I takav kao sto je bio I fatalni po celocovecanstvo-fasizam. U tome je sustinska razlika nas balkanaca(citaj srba) i njih. Nikada- ama bas nikada necemo cuti od bilo koga od njih da osudjuje ono sto su oni ucinili itekako nazao nekomnarodu I zemlji. Uvek ce ,a tako su nauceni,braniti svoje postupke I opravdavati ih,pa makar oni I bili pogubni za hiljade I milione ljudi. To je posebna skola,koja je nama totale strana I zato neprihvatljiva sa bilo koga aspekta.(,moralnog I istorijskog). Ko njih ne poznaje, i nije svestan njihovih beskrupuloznih I bezocnih igara I kombinacija mora biti svestan da je gubitnik. Zato, se moramo prestruktuirati i vec sada,u hodu nauciti da pariramo I igramo njihovu igru. Ne budimo"francuske sobarice",radije, neverne Tome.

srbija

11.04.2021. 09:45

„Историја има настојање да се понавља: први пут као трагедија, други пут као фарса.”-Хегел.Свака част на тексту, у сред среде.

Novi

11.04.2021. 14:26

Sve činjenice tačne i precizne, bravo Filipe. Njemci se u miru prema Srbima ponašaju kao i u ratovima. Samo što ne ubijaju sto Srba za jednog ili nijednog Njemca. U ratovima devedesetih ostvarili su približno ono što je Hitler uradio u četrdesetim i sve se dpgađalo pod njihovom inicijativom ili njihovih sledbenika na zapadu, kojih nije bilo malo i četrdesetih.

Smorke

12.04.2021. 18:35

Bravo, Filipe. Koliko god mogu borim se protiv onih u Danasu koji se utrkuju ko će više da nas ocrni, ali je Danas praktično ukinuo komentare, uključivo i komentare na sramni redakcijski tekst Šibanje Šiba. Nisam zadrta nacionalistkinja. Kad smo krivi, krivi smo, ali je pošteno pomenuti i tuđu krivicu i objektivno sagledavati temu o kojoj se piše.

Miki Zg

12.04.2021. 21:05

Vidite ,tko prati Njemačke investicije u Srbiji one su u AP Vojvodini ( Folksdojčeri ,kuće .zemljište itd .) .)Oni ulažu u Srbiju ( 70 000 zaposlenika ) ,a na diplomatskom planu ( glavni u agresijama vijek0vima i 91.-99 .god , ) žele što manju Srbiju ,udar na srpsku crkvu u regionu i srpski narod ma gdje bio !

SvenSrb

16.05.2021. 10:52

Svaka ti čast za ovaj članak. Nisam ga ranije pročitao pa nisam ni napisao da te pofalim i da kažem da si najbolji u Književnosti. Ja sam 91 godini i šta sam doživio kao dete sećam. Pa mi je jasno. Joj da znam pisat ko ti i ja bi napisao nešto tako???