SVE JE BILO MIMO ZAKONA, IAKO SE U CIK KUNU U NJEGA: Izbori u BiH, ili primer - kako sve može da se upropasti

Srđan Mišljenović

08. 12. 2022. u 07:00

IZBORNI proces u Bosni i Hercegovini, vrlo je moguće, izučavaće se širom sveta kao primer kako sve može da se upropasti.

СВЕ ЈЕ БИЛО МИМО ЗАКОНА, ИАКО СЕ У ЦИК КУНУ У ЊЕГА: Избори у БиХ, или пример - како све може да се упропасти

Novosti

I da sve bude još žalosnije, to čine oni koji su zaduženi da na proces izjašnjavanja ne padne ni senka sumnje.

Centralna izborna komisija BiH dospela je u žižu javnosti čim je okončano glasanje 2. oktobra, kada su pod pritiskom opozicije u Republici Srpskoj, donela odluku da se ponovo broje glasovi za funkciju predsednika RS. Sve je bilo mimo zakona, iako se u CIK kunu u njega. Nakon što su napravili haos i samo dodatno podigli tenzije - jer je razlika u glasovima između Milorada Dodika i Jelene Trivić ostala ista - izborna komisija je režirala novu epizodu svojih ludorija.

Sada su pametnjakovići u CIK, njih pet, odlučili da se umešaju u izbor srpskih delegata u Domu naroda Parlamenta BiH. Ovo je isključivo u nadžležnosti Narodne skupštine RS koja je i sprovela izbor, a tokom kojeg su nadležna komisija i opozicionari konstatovali da je jedan listić nevažeći. Rezulati su objavljeni, svi su ih prihvatili, ali se ukazao svemoćni CIK.

Onaj listić su zagledali i proglasili ga važećim. To što je potpuno drugačije odlučeno u zvaničnim institucijama Republike Srpske za njih nije bitno. Iz RS su već ka Tužilaštvu BiH otišle krivične prijave protiv "cikovaca". A fioke tužioca su zatrape prijavama iz Banjaluke, pa je pitanje kada će ove nove doći na red.

U političkim krugovima, zbog svega što je viđeno ranije i poslednjih dana, ima predloga da bi bilo najbolje da se CIK ubuduće meša u izborni proces taman koliko i Muja iz vica, dok je na letu po svemiru sa dva psa. Na pitanje kontroli leta šta je njegovo zaduženje pošto psi već sve rade u letelici, stigla je naredba: "Mujo, nahrani pse, i ništa ne diraj!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)