MUNDIJAL: Ko se ne uklapa, platiće ceh

Momčilo Popović

02. 11. 2022. u 07:15

NARATIV je isti: ko se ne uklapa, ko neće da sluša, ko remeti strategiju "svi ćete biti onakvi kakvi mi hoćemo da budete", ko makar i nečinjenjem ili samim svojim postojanjem remeti planove SAD i vazala - platiće ceh. Ovako ili onako. Silom, svakako.

МУНДИЈАЛ: Ко се не уклапа, платиће цех

Novosti

Narativ postoji. Ukrajinci ga prepoznaju. Kao što su Jugoslaviju izbacili sa EP u fudbalu u Švedskoj 1992, tako bi i sada neko mogao zbog politike da bude izbrisan, a da oni zauzmu mesto u Kataru. "Sumnjivih" ima, ali naciljan je, trenutno, Iran. Kao što je Zapad pre 30 godina naredio, a FIFA i UEFA izvršile. Zelenski i klika znaju šta je plodno tlo i da će SAD učiniti sve da eksponentima njihove politike na ratištu priušte pojavljivanje na najvećem sportskom događaju planete. Po principu "igraće samo oni koji dele naše vrednosti".

Da li to mogu? Naravno da mogu. Jugoslaviju su izbacili deset dana pred početak EP, dakle ima još vremena. Možda će Katar biti i poslednje SP na kome će igrati cela planeta. Na narednom će, moguće, biti samo oni koji su podobni. Da li se pita FIFA? Formalno da, suštinski ne. Amerikanci su to pokazali smenom i privođenjem na sud Sepa Blatera.

Vremešni, vešti Švajcarac je platio ceh zbog toga što nije dovoljno učinio da Rusija ne dobije organizaciju SP 2018. FIFA je u svoje okrilje primila i tzv. Kosovo, gazeći sva sopstvena pravila. Dakle, pravilo je da nema pravila. U takvom svetu, u kome vladaju siledžije i njihovi poltroni, ne bi bilo iznenađenje da nam prirede predstavu o "pravdi" i izbace "zli" Iran, a daju šansu "dobroj i poštenoj" Ukrajini. Iako bi, po pravilima, tada trebalo da igra neko iz Azije.

Razapeti svađama u sopstvenoj avliji, i ne pomišljamo da li će neko ovih dana pitati: zašto u Kataru igra Srbija koja nije uvela sankcije Rusiji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)