VESNIK KATASTROFE UMESTO PESNIKA: Kad komičar Zelenski prekraja istoriju

Dragan Vujičić

01. 08. 2022. u 12:00

"BORIS DžONSON, premijer Velike Britanije, propao je zbog Borisa Džonsona. Razlog za njegov pad nije bio poraz na izborima, niti opozicija, već njegov karakter. Na kraju, nakon niza skandala i tri godine na funkciji, on važi za nekog ko laže, zataškava i poriče očigledno".

ВЕСНИК КАТАСТРОФЕ УМЕСТО ПЕСНИКА: Кад комичар Зеленски прекраја историју

Novosti

Njegov kabinet i njegova stranka zaključili su da je "on neko ko je na početku mandata bio velika nada a zapravo samo sramota" - ovako je otprilike glasio razlog "otkaza" Džonsonu njegovih torijevaca kada su ga početkom jula ispratili sa premijerskog mesta.

U mraznom februaru 1928. godine, Zaporožje, ukrajinski grad na brzacima Dnjepra, posetio je vesnik revolucionarne sovjetske vlasti pesnik Vladimir Vladimirovič Majakovski, a kreativno veče održano je u Narodnom domu u Puškinskoj ulici.

"...U ovom životu nije teško mreti. Izgraditi život kudikamo je teže" glasi zavetni stih Majakovskog, koji je on ispevao nadi u novog čoveka i u novo doba. Iza posete Majakovskog Zaporožju ostala je Fontana života i spomenik pesniku u prirodnoj veličini oko kojeg se ovih dana odigrava "biblijski rasplet".

Komičar katastrofe, ukrajinski predsednik Zelenski, naredio je da se u Zaporožju pored Fontane života ukloni pesnik, a postavi "vesnik" tovara oružja, municije i svakojake druge pogibelji - Boris Džonson, Englez koji je trenutno bez posla.

A kada se Zelenski oglasi, svet zadrhti. U Bibliji, u Otkrovenju Jovanovom, četvrti jahač apokalipse, Smrt, dolazi na zelenom konju. Nagoveštava smak sveta. Zelena boja je znak teško bolesnih i umrlih, označava truljenje...

Uostalom, ukrajinski predsednik je i u mondenskom "Vogu" pre neki dan pozirao u omiljenom, zelenom stajlingu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (2)

MARIĆ, BIKOVIĆ, KOSTIĆ... Koliko su visoki naši glumci?