VESNIK KATASTROFE UMESTO PESNIKA: Kad komičar Zelenski prekraja istoriju

Dragan Vujičić

01. 08. 2022. u 12:00

"BORIS DžONSON, premijer Velike Britanije, propao je zbog Borisa Džonsona. Razlog za njegov pad nije bio poraz na izborima, niti opozicija, već njegov karakter. Na kraju, nakon niza skandala i tri godine na funkciji, on važi za nekog ko laže, zataškava i poriče očigledno".

ВЕСНИК КАТАСТРОФЕ УМЕСТО ПЕСНИКА: Кад комичар Зеленски прекраја историју

Novosti

Njegov kabinet i njegova stranka zaključili su da je "on neko ko je na početku mandata bio velika nada a zapravo samo sramota" - ovako je otprilike glasio razlog "otkaza" Džonsonu njegovih torijevaca kada su ga početkom jula ispratili sa premijerskog mesta.

U mraznom februaru 1928. godine, Zaporožje, ukrajinski grad na brzacima Dnjepra, posetio je vesnik revolucionarne sovjetske vlasti pesnik Vladimir Vladimirovič Majakovski, a kreativno veče održano je u Narodnom domu u Puškinskoj ulici.

"...U ovom životu nije teško mreti. Izgraditi život kudikamo je teže" glasi zavetni stih Majakovskog, koji je on ispevao nadi u novog čoveka i u novo doba. Iza posete Majakovskog Zaporožju ostala je Fontana života i spomenik pesniku u prirodnoj veličini oko kojeg se ovih dana odigrava "biblijski rasplet".

Komičar katastrofe, ukrajinski predsednik Zelenski, naredio je da se u Zaporožju pored Fontane života ukloni pesnik, a postavi "vesnik" tovara oružja, municije i svakojake druge pogibelji - Boris Džonson, Englez koji je trenutno bez posla.

A kada se Zelenski oglasi, svet zadrhti. U Bibliji, u Otkrovenju Jovanovom, četvrti jahač apokalipse, Smrt, dolazi na zelenom konju. Nagoveštava smak sveta. Zelena boja je znak teško bolesnih i umrlih, označava truljenje...

Uostalom, ukrajinski predsednik je i u mondenskom "Vogu" pre neki dan pozirao u omiljenom, zelenom stajlingu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)