OTIMANJE UZ PODRŠKU: Albanski lideri i Amerikanci i dalje uzurpiraju srpsku imovinu na KiM

Dragana ZEČEVIĆ

24. 05. 2022. u 10:36

Kosovo je verovatno jedino mesto na svetu gde je zgrada Agencije za borbu protiv korupcije smeštena u uzurpiranoj zgradi, odnosno u konaku Crkve Svetog Nikole u Prištini?!

ОТИМАЊЕ УЗ ПОДРШКУ: Албански лидери и Американци и даље узурпирају српску имовину на КиМ

Novosti

ODAVNO je poznato da je dodvoravanje osobina koja političkim liderima Albanaca sa Kosmeta i te kako polazi za rukom, a što potvrđuje i najnoviji zahtev Aljbina Kurtija da vojna baza "Bondstil" kod Uroševca postane - stalna.

Međutim, ova snishodljivost izneta tokom njegove posete SAD u ovom trenutku znači mnogo više od uobičajenog manira. Uklopljena je u narativ koji je na ovom prostoru izrodio sukob u Ukrajini, gde Kurti glumi balkanskog Zelenskog koga tobože ugrožavaju mali Rusi (čitaj Srbi) i mali Putin (čitaj Vučić).

Lako je premijeru lažne države da krčmi ono što nije njegovo, jer je Srbija i dalje većinski vlasnik imovine na Kosmetu, a i sami "Bondstil" većim delom je sagrađen na srpskim imanjima.

Paradoks ovog Kurtijevog apela je u tome što dolazi baš u trenutku kada se i famozna Kvinta dosetila da opomene Prištinu što već šest punih godina ne vraća zemljište manastiru Visoki Dečani, iako ih na to obavezuje i odluka njihovog Ustavnog suda.

Dok velikodušno "alale" "Bondstil", Kurti i bratija u potaji formiraju "Fond kosovskog bogatstva", koji prema pisanju prištinskih medija planira da uvrsti u svoje vlasništvo deo imovine na Brezovici uključujući dva hotela i ski-stazu.

Kosovske vlasti naravno ovo rade uz svesrdnu pomoć prekookeanskog poklonoprimca. Osim "Bondstila", Amerikanci su "bacili oko" i na brojna prirodna i rudna bogatstva. U tom svetlu poučno i gorko zvuči opaska loklanih komedijaša - Kosovo je verovatno jedino mesto na svetu gde je zgrada Agencije za borbu protiv korupcije smeštena u uzurpiranoj zgradi, odnosno u konaku Crkve Svetog Nikole u Prištini?!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima