SRBIJU NEĆEMO DA VRAĆAMO U LANCE I KATANCE: Lidera naprednjaka dočekale hiljade ljudi u Užicu i Kragujevcu

V. N.

27. 03. 2022. u 07:30

HILjADE građana u Užicu i Kragujevcu dočekale su juče lidera naprednjaka Aleksandra Vučića aplauzima i trobojkama, a on im je poručio da samo uz njihovu podršku Srbija može da nastavi da grabi napred, a ne da se vraća u prošlost.

СРБИЈУ НЕЋЕМО ДА ВРАЋАМО У ЛАНЦЕ И КАТАНЦЕ: Лидера напредњака дочекале хиљаде људи у Ужицу и Крагујевцу

Užice, Foto Printskrin

- Naša poruka je da nema nazad. Nećemo u lance i katance da se vraćamo, nećemo u pljačkaške privatizacije i otimačinu svega što je ovaj narod izgradio - istakao je Vučić u Užicu, gde je najavio da će vrlo brzo biti potpisan ugovor za gradnju tunela ispod Kadinjače:

- Dobili smo tri ponude za taj tunel - prva je bila 94 miliona, druga 91 milion, a treća 81,5 miliona evra. Ogroman novac je pitanju, ali to ćemo morati da uradimo jer će tako i Tara i cela Bajina Bašta, ali rekao bih i Užice, biti još privlačniji.

Predsednik SNS naveo je i da je srećan što su u Užicu počeli radovi na obilaznici, koji će biti završeni do polovine 2024:

- Obilaznica je važna ne samo zbog lakšeg povezivanja Užica sa svim drugim delovima Zlatiborskog okruga, već i zbog čistijeg vazduha, bezbednosti dece, da možemo dalje da razvijamo putnu mrežu u Zlatiborskom okrugu.

Najavio je i izgradnju vrtića, za šta će država izdvojiti novac i istakao da će se u naredne četiri godine posebno raditi i ulagati u modernizaciju pruga i dalju kupovinu najmodernijih vozova, kako bi se mnogo brže došlo od Požege do Beograda vozom.

- Verujem da ćemo uz vašu pomoć moći da sačuvamo mir i stabilnost. Zato je nekad važno i da prećutimo na bezobrazluk Aljbina Kurtija i mnogih od njih, ne zato što su jači ili zato što ih se plašimo, već zato što je za nas važno da sačuvamo mir jer ćemo mi da rastemo neuporedivo brže nego mnogi drugi.

Kragujevac, Foto Tanjug

Naveo je da Srbija treba da ima dobre odnose sa NATO, ali da nikada ne treba da uđe u Alijansu jer, kako je istakao, ne smemo da zaboravimo svu decu koju su nam pobili.

- Moramo da budemo dovoljno snažni i jaki da čuvamo svoje nebo i svoju zemlju. Dan, dva posle izbora obradovaću vas nečim i tada ćete shvatiti koliko je Srbija vojno snažnija i koliko brine o svojoj budućnosti - poručio je Vučić.

Na predizbornom skupu u Kragujevcu predsednik Srpske napredne stranke najavio je da će u najkraćem vremenskom periodu početi radovi na izgradnji obilaznice, ali i obećao da će tokom mandata naredne vlade biti rekonstruisan i izgrađen potpuno novi deo Kliničkog centra u ovom gradu, vredan 50 miliona evra.

Vučić je rekao da je urađeno prvih pet kilometara eksproprijacije za severnu obilaznicu:

- Problem je cena koju su nam ponudili domaći izvođači, a sada smo dobili nižu cenu stranih izvođača. Domaći izvođači su nam ponudili 250 miliona evra za 22 kilometra, mislimo da možemo da dobijemo za 30 do 40 miliona manje. Kako je najavio, posle toga će se ići sa 37 kilometara brzom saobraćajnicom Kragujevac - Vučkovica - Knić - Mrčajevci, kako bi se Kragujevac spojio sa Moravskim koridorom.

Najavio je i izgradnju novog stadiona "Čika Dača" u Šumaricama, koji će, kako je istakao, biti jedan od tri ili četiri najlepša stadiona u Srbiji. Istakao da je važno da ovaj deo Srbije industrijski jača i dodao da će se boriti za nove fabrike u Kragujevcu i svuda po Šumadiji.

SELAKOVIĆ: NA VELIKOM ISPITU

NA mitingu je govorio i ministar Nikola Selaković.

- Najveći spomenik Milošu Velikom podigao je Aleksandar Vučić posle 200 godina, i to je auto-put do Užica - istakao je Selaković.

Kako je naveo, Srbija je na velikom ispitu, ali na čelu ima onoga ko je uvek sve ispite sa najvišom ocenom polagao.

BEOGRADSKI "KRUG DVOJKE"

GLUMAC Lazar Ristovski obratio se na skupu u Kragujevcu:

- Beogradski "krug dvojke" je simbol sužene svesti tih intelektualaca. Oni ne vole Srbiju, hteli bi da vladaju njom, ali je ne vole. Srbijom mora da vlada neko ko je voli, ko je poznaje. To je predsednik Vučić, on više nije samo predsednik, već državnik koji obezbeđuje mir, koji se sastaje sa najvažnijim svetskim liderima. Verujemo da dok predsednik Vučić predvodi Srbiju, više nikada nećemo ići u rat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna