NI TRUNKA SAOSEĆANJA I HUMANOSTI: Kancelarija za KiM traži najstrožu kaznu za Albanca koji je zgazio dete u Gračanici (FOTO)

Novosti online

05. 03. 2021. u 19:20

DEČAK L. P. (12), srpske nacionalnosti, teško je povređen kada ga je danas oko 17 sati u blizini bolnice u Gračanici, dok je vozio bicikl, udario automobil kojim je upravljao pripadnik albanske nacionalnosti, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

НИ ТРУНКА САОСЕЋАЊА И ХУМАНОСТИ: Канцеларија за КиМ тражи најстрожу казну за Албанца који је згазио дете у Грачаници (ФОТО)

Foto: Novosti

Dečak je u teškom stanju, bez svesti, prevezen u najbližu zdravstvenu ustanovu u Prištini.

Muškarac koji je izazvao nesreću, izašao je iz automobila i pobegao sa lica mesta, a prema rečima očevidaca reč je o Albancu, navode u Kancelariji za KiM.

Na lice mesta izašli su pripadnici policije tzv. Kosova koji vrše uviđaj.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se počinilac ovog, kako navode, nehumanog i gnusnog dela hitno privede pravdi.

- Tražićemo najstrožu kaznu za onog koji je mogao da povredi dete i potom ne pokaže ni trunku saosećanja da se zaustavi i pomogne. Za takav čin nema opravdanja - saopštava Kancelarija za KiM.

Poručuju da će se samo najstrožom kaznom poslati jasna poruka da srpska deca nisu mete i da ne smeju još jednom biti žrtve bez kazne, a da to od Kosovske policije, ali i međunarodne zajednice, očekuje svaka srpska porodica na Kosovu i Metohiji.

Navode da je današnji događaj izazvao razumljivu uznemirenost i revolt Srba u Gračanici, ali i širom Kosova i Metohije.

Kancelarija ih je pozvala da ostanu mirni i navela da će država svim raspoloživim kanalima učiniti sve da počinilac bude adekvatno sankcionisan.

Takođe, Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružiće svu moguću pomoć i logistiku porodici povređenog dečaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu