SMETALO MU JE PENJANJE NA STOLICE, PA JE IZVADIO “MAGNUM”: Suđenje vlasniku restorana “Divan”, za smrt mladića preti mu doživotna kazna! (FOTO)

N. KOČOVIĆ

12. 02. 2021. u 07:15

PRED Višim sudom u Novom Pazaru održano je pripremno ročište za suđenje Adnanu Alibašiću (41), optuženom da je 23. januara 2020. godine, u restoranu “Divan” ubio Nihada Hamidovića (23).

СМЕТАЛО МУ ЈЕ ПЕЊАЊЕ НА СТОЛИЦЕ, ПА ЈЕ ИЗВАДИО “МАГНУМ”: Суђење власнику ресторана “Диван”, за смрт младића прети му доживотна казна! (ФОТО)

Foto: N. Kočović i Fejsbuk

Optužnicom Višeg tužilaštva Alibašiću se stavlja na teret izvršenje krivičnih dela teško ubistvo, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno nošenje oružja, a zbog bezobzirnosti kojim je zločin počinio preti mu doživotna robija.

Pored njega, optužnicom su obuhvaćeni i E.A. (27) zbog nasilničkog ponašanja i pomoći počiniocu krivičnog dela, a M.P. (56), S.B. (25) i H.M. (20) za pomoć Alibašiću nakon ubistva, odnosno, prikrivanja i uklanjanja dokaza.

Prema navodima optužnice, Alibašić, vlasnik restorana “Divan”, se tereti da je ušao u konflikt sa Hamidovićem, koji je sa četvoricom mladića bio gost u tom ugostiteljskom objektu.

Njemu je, navodno, zasmetalo što su se Hamidović i jedan njegov prijatelj popeli na stolice, zbog čega je reagovao i povukao ih za odeću kako bi ih spustio. Tom prilikom došlo je do koškanja, ali ne i do fizičkog obračuna.

UBISTVO

SVE o ubistvu pročitajte KLIKOM OVDE

Međutim, kada su mladići krenuli da izlaze iz restorana, Alibašić je sugerisao E.A. da napadne Hamidovića, što je on i uradio udarajući ga nogama i rukama.

U tom trenutku, Alibašić je izvadio pištolj “magnum 357” i koricama udario Hamidovićevog prijatelja E.R. u glavu, a onda i ispalio jedan hitac koji je Hamidovića pogodio u levu bočnu stranu grudi.

Foto: Fejsbuk

Ubijeni Nihad Hamidović (23)

Posle par sekundi, pucao je i na B.B, a projektil je prošao kroz njegovu podlakticu i ranio S.M. koji se nalazio ispred restorana.

Nakon toga, on je pištolj predao S.B. naredivši mu da ga sakrije, dok je E.A. kazao M.P. da očisti krv u restoranu, a da zajedno sa H.M. baci municiju za pištolj u kantu za smeće.

Teško ranjeni Hamidović je preminuo u novopazarskoj Opštoj bolnici, dok su B.B. i S.M. prošli sa lakšim povredama.

Tokom pripremnog ročišta zamenik višeg tužioca ostao je pri navodima u optužnici i podnetim predlozima za izvođenje dokaza, a prihvaćen je i zajednički predlog sa odbranom da se izvrši rekonstrukcija događaja u restoranu, kao i balistička i medicinska veštačenja.

Foto: Fejsbuk

Adnan Alibašić

Optuženi Alibašić je prilikom izjašnjavanja priznao da je nedozvoljeno nosio pištolj “magnum 357”, dok se za ostala krivična dela koja mu se stavljaju na teret ne oseća krivim. Navode optužnice odbacio je i E.A, dok su M.P, S.B. i H.M. priznali krivicu i izrazili spremnost da se nagode sa Tužilaštvom.

Sledeće ročište zakazano je za 10. mart, a dokazi će se izvoditi i u naredna dva dana, 11. i 12. marta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)