NIKO NIJE PRIMETIO DA JE ŽICA PREKINUTA: "Novosti" u Lovćencu, gde je teško povređen kaluđerovićev sin

J. LEMAJIĆ / Lj. PRERADOVIĆ

16. 01. 2021. u 10:30

IAKO je prošlo desetak dana, još se u Lovćencu kod Malog Iđoša govori o strašnom događaju kada je sedmogodišnjeg Lazara, sina našeg poznatog fudbalera Andrije Kaluđerovića, udarila struja visokog napona.

НИКО НИЈЕ ПРИМЕТИО ДА ЈЕ ЖИЦА ПРЕКИНУТА: Новости у Ловћенцу, где је тешко повређен калуђеровићев син

Foto J. Lemajić

Nesreća se dogodila 3. januara na jednoj od njiva, na koju je sa jednog dalekovoda pala žica. Maleni Lazar sa dva druga se tu igrao i dodirnuo žicu. Istog momenta strujni udar ga je bacio na zemlju.

- Dete nam se oporavlja i to nam je najvažnije - kratko nam je rekao Andrija Kaluđerović.

- Zaista više ne želim da pričam o tome. Važno je samo da se ne iznose neistine kako je reč o komšijskoj banderi i da se ne upire prst u ljude.

I mnogobrojni Lovćenčani koje smo juče sreli revoltirani su netačnim vestima o ovom nesrećnom događaju.

- "Novosti" su jedine došle da vide gde se sve desilo, i sada napišite kako jeste - odsečno će meštanin koji nam se predstavio kao Pero.

Dalekovod popravka usledila posle povređivanja dečaka, Foto J. Lemajić

- Nesreća nema veze sa bilo kim od komšija, a ako je neko kriv za njega to je Elektrodistribucija koja nije primetila da se negde prekinuo napon. Deca su se igrala napolju, kao i svi mi kad smo bili mali. Gde deca da se igraju na selu, nego na polju i na vazduhu. Žica sa dalekovoda je pala i mali Lazar ju je uhvatio. Dečaci koji su bili sa njim, odmah su zvali pomoć, jedan se čak setio da mu pokrije ruku zemljom da to izvuče. Svi mislimo na njega, nadamo se da će biti dobro i čekamo da nam se vrati.

PREVIJANjE SVAKOG DRUgOG DANA

ZDRAVSTVENO stanje teško povređenog Lazara Kaluđerovića (7), srednjeg sina fudbalera Andrije Kaluđerovića je stabilno, a mališan će još biti na lečenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Portparolka ove zdravstvene ustanove, dr Andrea Đuretić, za "Novosti" je juče kazala da je dečak sada dobro:

- Povrede jesu teške, ali sada nisu opasne po život. Previjanje ima svakog drugog dana i predstoji mu dalji oporavak. Pre nekoliko dana, iz jedinice intenzivne nege, premešten je na odeljenje hirurgije.

Žitelji Lovćenca, koje smo sreli u Ulici Đure Đakovića, u neposrednoj blizini mesta gde se dogodila nesreća, još su potreseni. Niko od njih nije znao da je u njivama došlo do prekida struje.

- Ne znamo kada je mogla da padne, možda posle poslednjeg nevremena, ne znam... Kako su radovi na njivama završeni, a lovci nisu dugo izlazili, niko nije ni primetio - priča nam komšinica.

Andrija Kaluđerović, Foto Privatna arhiva

 

- Kada smo čuli Hitnu pomoć najpre smo mislili da su došli po nekoga zbog korone, ali kad su se začule i policijska i vatrogasna sirena shvatili smo da je nešto mnogo ozbiljnije. Mnogo smo uplašeni za dečaka, samo da bude dobro.

Da postoji kvar na dalekovodu nisu znali ni u mesnoj zajednici, gde meštani prijavljuju ovakve situacije.

- Postupamo po svakoj prijavi sugrađana, odmah alarmiramo Elektrodistribuciju i ekipa iz Bačke Topole izlazi na teren. Za ovaj dalekovod nismo imali prijavu, verovatno zato što je u njivama i niko ništa nije primetio - kažu nam u MZ Lovćenac. - Već iste noći ekipe su došle i popravile to. Nažalost, kasno jer je mali Lazar pretrpeo teške povrede. Neka se samo oporavi.

U EPS su za "Novosti" rekli da je predmet u nadležnosti tužilaštva i da, dok se postupak ne završi, nisu u mogućnosti da odgovore na naša pitanja o događaju u kojem je teško povređen sedmogodišnjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja