PORUKA U ČITULJAMA ZA ROGANOVIĆA Šta znače reči Zvicera upućene mrtvom drugu: "Je li ti lakše ranama, Orle i Viteže?"

Z. U.

23. 12. 2020. u 09:43

DVEMA čituljama, koje su juče osvanule kao podsećanje na surovo ubistvo Vladimira Roganovića (32) u Beču, 21. decembra 2018. godine, prema rečima izvora "Novosti" iz bezbednosnih struktura, šalje se i poruka da smrt ovog mladića, koga su povezivali sa "kavačkim klanom", neće proći nekažnjeno.

ПОРУКА У ЧИТУЉАМА ЗА РОГАНОВИЋА Шта значе речи Звицера упућене мртвом другу: Је ли ти лакше ранама, Орле и Витеже?

Foto: Novosti

- Do sada se najmanje četiri likvidacije vezuju za ubistvo ovog Novljanina - navodi naš sagovornik. - Reč je o zločinu u restoranu u Atini, januara ove godine, kada su usmrćeni čelnici "škaljarskog klana" Igor Dedović i Stevan Stamatović, ali i smaknuću 23. jula počinjenom na Krfu. Tamo su likvidirani Alan Kožar i Damir Hadžić.

Pored ove četvorice, sumnja se da je još nekoliko osoba izgubilo glave zbog smrti Roganovića, ali i teškog ranjavanja Radoja Zvicera, za koga se sumnja da je jedan od vođa "kavčana", u Ukrajini 26. maja ove godine.

- Zvicer je jako bio vezan za Vladu Roganovića - kaže naš izvor.- Od početka se sumnjalo da je masakr u Atini osveta za Beč. Znala je to i suprotstavljena ekipa, pa je organizovala njegovu likvidaciju u Kijevu. On je teško ranjen, ali se oporavio, a onda je usledio krvavi kontraudar na Krfu dva meseca kasnije.

Foto: Novosti

U čitulji na celoj strani "Novosti" Zvicer se obraća Roganoviću sledećim rečima:

- Vilo! Je li ti lakše ranama, Orle i Viteže?

U drugoj čitulji, opet na celoj strani, osoba potpisana sa Bata (sumnja se da je reč o njegovom bratu od strica Dušku, koji je u pokušaju ubistva ostao bez obe noge) navodi:

- Dve godine su prošle, nadam se da počivaš u miru!

Vladimir Roganović ubijen je dok je u društvu Stefana Vilotijevića (25) iz Novog Sada, zvanog Mali Kićun, i jednog Beograđanina, koji je imao falš dokumenta, izlazio iz restorana. Prilikom napada, u obližnjem haustoru, Novljanin je ubijen, a Novosađanin ranjen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju