MASAKR U JABUKOVCU PRED NOVIM VEĆEM: Odluka Apelacionog suda u Nišu o predmetu za četvorostruko ubistvo u zaseoku Velja Vratna

S. M. J. - V. Đ.

12. 11. 2020. u 10:00

APELACIONI sud u Nišu doneo je odluku da se predmet protiv osumnjičenih za ubistvo Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53) avgusta 2019. u zaseoku Velja Vratna kod Jabukovca, da novom Krivičnom veću.

МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ ПРЕД НОВИМ ВЕЋЕМ: Одлука Апелационог суда у Нишу о предмету за четвороструко убиство у засеоку Веља Вратна

Davor Pernić i Maja Bađikić čekaju nastavak postupka

Kome će ovaj predmet biti dodeljen znaće se tek kada iz Višeg javnog tužilaštva Višem sudu u Negotinu stigne optužnica protiv Davora Pernića (35) iz Jabukovca i Maje Bađikić (26) iz Dupljana, koju je upravo Pernić označio kao saučesnicu.

- Konkretno, ukinuto je rešenje kojim je Viši sud u Negotinu odbio da po predlogu Višeg javnog tužilaštva ponovo odredi pritvor prema okrivljenoj Maji Bađikić i naloženo je da se predmet da u rad drugom veću - kaže, za "Novosti", Dragica Singurilović, predsednica Višeg suda u Negotinu.

Više javno tužilaštvo u Negotinu je, naime, zatražilo letos da se Bađikićeva, koja je optužena da je ubila Dragicu Kazimirović i zajedno sa Pernićem pucala u njenog sina Raju, na osnovu novih veštačenja, ali i saslušanja svedoka, ponovo privede. Ta mera je, naveli su u VJT, tražena i zbog uznemirenja javnosti jer je optužena "izjavama u medijima uznemirila javnost i narušila pretpostavku nevinosti Davora Pernića".

Viši sud je, međutim, taj predlog odbio, na šta se tužilaštvo žalilo. Novim rešenjem Apelacionog suda o slučaju Davora Pernića i Maje Bađikić dalje će odlučivati novo veće.

- O pritvoru Maje Bađikić odlučivaće drugo veće po nalogu Apelacionog suda u Nišu - kažu nam u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Bađikićeva se brani da je u vreme ubistva Kazimirovića i njegovih najmilijih, odnosno između 7. i 9. avgusta, bila na slavi kod svojih. Njen DNK je pronađen na opušcima skoro pola godine posle masakra.

Apelacioni sud je nedavno, odlučujući po žalbi Višeg javnog tužilaštva, uputio i zahtev da se dopuni istraga i ustanovi kako su ti opušci pronađeni, kao i ko je osoba koja je nadležne uputila na mesto gde su oni i nađeni. Nakon toga Viši sud je ovom tužilaštvu i po treći put vratio optužnicu na dopunu istrage. Očekuje se da uskoro nova optužnica iz tužilaštva ponovo bude dostavljena negotinskom Višem sudu.

PRETI IM DO 40 GODINA ZATVORA

DAVORU Perniću i Maji Bađikić se na teret stavlja da su zajedno izvršili krivično delo teško ubistvo, a Maji Bađikić saučesništvo u zločinu. Zaprećena kazna za ovo delo je i do 40 godina zatvora, jer je ono izvršeno u vreme važenja starog zakona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije