SA POMOĆNICOM MINISTRA "PAO" I BIVŠI VATERPOLISTA: Detalji istrage nakon hapšenja Darie Janjić Nišavić

N. B.

11. 10. 2020. u 07:00

NEKADAŠNjI vaterpolista Čedomir D. uhapšen je u petak u Beogradu sa Dariom Janjić Nišavić, pomoćnicom ministra poljoprivrede, zbog sumnje da joj je davao mito, pošto je, kako se tvrdi, omogućila da njegova firma koja se bavi projektovanjem planova, dobije ugovor u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od strane inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

СА ПОМОЋНИЦОМ МИНИСТРА ПАО И БИВШИ ВАТЕРПОЛИСТА: Детаљи истраге након хапшења Дарие Јањић Нишавић

Foto privatna arhiva

Njih dvoje su juče privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal. Prema informacijama koje smo dobili, bivši vaterpolista se branio ćutanjem i zamenik tužioca je sudiji za prethodni postupak Specijalnog suda predložio da mu se odredi pritvor do 30 dana. Do zaključenja ovog broja, u Tužilaštvu nismo mogli da dobijemo informaciju kako se branila Janjić Nišavić eva koja je takođe juče saslušana. I za nju je zatražen pritvor.

Prema onome što je saopšteno u petak nakon njihovog privođenja, dogovor je bio da Čedomir D, Janjić Nišavićevoj mesečno isplaćuje po 1.000 evra u naredne dve godine, pošto mu je ona prethodno obezbedila dobijanje ugovora. Kako se sumnja, reč je o ugovoru o pružanju ekspertskih usluga u iznosu od 2.000 evra mesečno, od kojih je polovina bila namenjena za Janjić Nišavićevu.

Dokaz Darii novac isplatio Čedomir D., Foto MUP

Oni su, kako je saopštilo Tužilaštvo, uhapšeni nakon višemesečnog predistražnog postupka. U prikupljanju dokaza, policija je pratila ovo dvoje osumnjičenih i snimala ih, a snimak je i objavljen neposredno nakon privođenja. Na njemu se vidi kako Čedomir stoji na ulici i sa nekim razgovara telefonom, dok u ruci drži belu kovertu. Na sledećem snimku se vidi kako sedi sa jednom ženskom osobom u kafiću, a onda kako ulazi u zgradu u Nemanjinoj ulici u kojoj je Ministarstvo poljoprivrede. Na poslednjem snimku prikazano je kako jedna ženska osoba broji pare iz koverte koja je stajala na stolu u kancelariji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri