IZNOVA O PUCNJAVI U “MANILI”: Počinje ponovno suđenje Nišliji Ivanu Pavlović

J.Ć.

08. 10. 2020. u 14:20

PRED Višim sudom u Nišu danas počinje ponovno suđenje Nišliji Ivanu Pavlović (33), koji je prvobitno osuđen krajem decembra prošle godine na 20 godina zatvora zbog toga što je 17. juna 2018. na Trgu kralja Milana u centru grada, pucajući iz "kalašnjikova", ranio trojicu policajaca i jednog radnika obezbeđenja kafića "Manila".

ИЗНОВА О ПУЦЊАВИ У “МАНИЛИ”: Почиње поновно суђење Нишлији Ивану Павловић

Foto Depositphotos

Pavlović se ponovo pred sudom našao nakon što je Apelacioni sud u Nišu ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda iz decembra prošle godine, jer, tokom postupka, kako je utvrđeno, nije dokazano da je bilo elemenata pokušaja teškog ubistva, za šta je, između ostalog, prvobitno osuđen.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, Pavlović je 17. juna 2018. ranio radnika obezbeđenja Aleksandra Đorića, a zatim i policijskog sužbenika Miloša Miloševića, koji ga je razoružao, dok su od rikošetiranih hitaca povređeni i policajci Jovan Savić i Ivan Đorđević.

Apelacija ističe da nije navedeno na osnovu čega je sud smatrao da je pucanjem u noge radniku obezbeđenja, zatim pucanjem u noge policajcu prilikom otimanja o pušku i pogotkom rikošeta u dva policajca, pokušao da ih sve ubije.

- Reč je o obesnom, ničim izazvanom nasilničkom i bezobzirnom ponašanju koje prevazilazi sve razumne granice, ali optuženom treba suditi za radnje koje je učinio, pa, ako se ispostavi da je kriv, treba ga i kazniti. U konkretnom slučaju, optuženom se na teret stavlja krivično delo čije izvršenje uopšte nije dokazano - stoji u odluci Apelacionog suda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)