KOBNI LET HEROJA U MiG-21: Major Dejan Krsnik bio pred penzijom, uz kapetana Vasiljevića POGINUO NA POSLEDNjEM ZADATKU!

Novosti online

26. 09. 2020. u 11:49

КОБНИ ЛЕТ ХЕРОЈА У МиГ-21: Мајор Дејан Крсник био пред пензијом, уз капетана Васиљевића ПОГИНУО НА ПОСЛЕДЊЕМ ЗАДАТКУ!

Foto: Ministarstvo odbrane

PILOTI major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Krsniku je ovo trebalo da bude poslednji let pred penziju, kažu njegovi prijatelji!

- Radi se o izuzetnom čoveku, prijatelju i profesionalcu. Krsnik i Vasiljević su bili omiljeni kod nas kolega- pričaju slomljeni od tuge.

Krsnik je bio komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

- I on je bio jedinac. Sin mu je upisao pilotsku akademiju u Vršcu, krenuo je očevim stopama. Major je trebalo je još nešto da završi u civilistvu i planirao je da kao instruktor nastavi da radi takođe u Vršcu- kažu nam prijatelji pokojnog pilota.

Porodica je u Srbiju došla iz Hrvatske, odakle mu je otac. Majka mu je rodom iz Vitanovca kod Kraljeva. Radila je na klinici „Rebro“ u Zagrebu kao medicinska sestra. Krsnik je prošao sva ratišta, a učestovao je i u odbrani zemlje od NATO agresije 1999. godine. Hteo je da školuje sina da i on služi sutra Otadžbini.

Sve planove prekinuo je kobni let. Spasavajući kuće od udara aviona MIG 21 heroji Krasnik i Vasiljević otišli su - u legendu.

(Informer)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vuku

26.09.2020. 12:38

Најискреније саучешће породицама. Саучествујем у Њиховом болу, јер сам нажалост и сам доживео исту трагедију. Мој сестрић Пилот Капетан Милован Ђукарић, заједно са својим друговима, спасавајући туђи живот, дао је свој. Кажу да време лечи све. Можда за надређене им и познанике, али за оца, мајку, жену, децу и најближу родбину, време што више пролази, бол је све већи. Нека им Милостиви Господ подари Вечни покој и мирне небеске висине.