SASLUŠANJE TRAJALO VIŠE OD DVA SATA: Miladin Kovačević bio u policiji, evo šta je njegov advokat rekao novinarima

E. V. N.

18. 09. 2020. u 22:00

BIVŠEM košarkašu Miladinu Kovačeviću, osumnjičenom da je 16. septembra ugrozio sigurnost devojci Tini T. (26), određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati.

САСЛУШАЊЕ ТРАЈАЛО ВИШЕ ОД ДВА САТА: Миладин Ковачевић био у полицији, ево шта је његов адвокат рекао новинарима

Foto: AP Photo/Darko Vojinović

On je u policijskoj stanici Savski venac, u koju je došao u pratnji advokata Ivana Gvozdenca, dao iskaz povodom ovog događaja, a saslušanje je trajalo oko dva i po sata.

Vidno uznemiren, Gvozdenac je gotovo istrčao iz policijske stanice. Okupljenim novinarima kratko je poručio:

- Nastavlja se stigmatizacija Miladina Kovačevića!

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, raspisana je potraga za Kovačevićem. Njemu se na teret stavljaju dva krivična dela - ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje Tine T. U tužilaštvu navode i da je u sredu policija Savskog venca obavestila dežurnog zamenika tužioca, da je ženska osoba prijavila Kovačevića za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Tužilaštvo je potom naložilo prikupljanje obaveštenja od oštećene devojke, proveru postojanja i uzimanje snimaka sa bezbednosnih kamera sa mesta događaja. Takođe, zahtevali su i saslušanje osumnjičenog Kovačevića, kao i da se protiv njega podnese krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti.

Poternica je za bivšim sportistom raspisana zbog što nije bio dostupan organima gonjenja nakon prijave Tine T. protiv njega. Inače, iz Tužilaštva napominju da devojka koja je slučaj prijavila policiji nije zahtevala lekarsku pomoć. Šta se zaista događalo u stanu, biće utvrđeno posle policijske istrage.

Advokat Ivan Gvozdenac/Foto: Z. Jovanović

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Stajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz Amerike, procesuiran u Srbiji. On je dve godine kasnije, nakon sporazuma o priznanju krivice, u Prvom osnovnom sudu u Beogradu osuđen na dve godine i tri meseca zatvora zbog pomenutog krivičnog dela. On je u pritvoru u Beogradu, koji mu je uračunat u kaznu, proveo dva meseca, a u Americi mesec dana.

Pušten je iz zatvora u Somboru krajem novembra 2012. godine, nekoliko dana pre isteka pune kazne, nakon primene Zakona o amnestiji. Država Srbija je za obeštećenje prebijenog studenta tada iz budžeta izdvojila 900.000 dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (13)