OCU KIK BOKSERA SUZE LIJU NIZ LICE DOK IZGOVARA: Zemlja me vuče otkako mi je sin ubijen. Ali, evo, dočekah da pronađu ubicu

J. D. LjUTIĆ

29. 08. 2020. u 08:30

IZNENADILA nas je vest da je ubica našeg sina konačno, posle 23 godine skrivanja i bekstva, pronađen i uhapšen. Eto, dočekasmo i to posle godina patnje, bola, suza koje isplakasmo, nade i očekivanja.

ОЦУ КИК БОКСЕРА СУЗЕ ЛИЈУ НИЗ ЛИЦЕ ДОК ИЗГОВАРА: Земља ме вуче откако ми је син убијен. Али, ево, дочеках да пронађу убицу

Draginja Cvetković / Foto M. Anđela

Veoma smo zahvalni crnogorskoj policiji što je uhapsila begunca i očekujemo da Predrag Miketić uskoro bude izručen Srbiji. Nadamo se da će odgovarati za ono što je uradio, ne samo našem detetu, nego celoj porodici. Samo nas zanima gde je bio sve ove godine i ko ga je i zašto krio?

Ovo za "Novosti" kaže Draginja Cvetković, majka Vladana Cvetkovića (20), jugoslovenskog reprezentativca u kik-boksu koji je ubijen 3. novembra 1997. ispred ulaza u stadion Crvene zvezde u Beogradu. U Baru je pre nekoliko dana uhapšen Beograđanin Predrag Miketić (42), za kojim je Srbija raspisala Interpolovu poternicu, zbog sumnje da je ubio Cvetkovića. Određen mu je ekstradicioni pritvor i čeka se njegovo izručenje.

- On se tereti za teško ubistvo, a Goran Pavlović kao saučesnik - priča dalje majka ubijenog. - Iskreno se nadam da će Miketić odgovarati za ubijenu mladost, očaj i suze naše porodice. Ne znam po kom zakonu će mu se suditi, ali se nadam da će dobiti maksimalnu kaznu za ono što je uradio, a pre svega jer je sve ove godine živeo život, možda osnovao i porodicu, dok je naše dete otišlo u grob. To mislim i za Pavlovića, kojem se nikada nije sudilo i koji je na slobodi.

Draginja Cvetković / Foto M. Anđela

Pravdajući svoje sumnje, majka kaže da su one - opravdane.

- Godinama sam obijala vrata policije, tužilaštva, suda, političara, i ništa. Prime me i kažu: "Ne brinite, tražimo ga, biće sve u redu". U početku sam verovala nadležnim organima, ali vremenom sam prestala. Shvatila sam da tu nešto nije u redu i da je nemoguće da je ubica mog deteta, koji je tada imao samo 19 godina, nedostupan organima gonjenja, osim ako nije imao pomoć. Zato smo započeli i sopstvenu istragu.

Naša sagovornica tvrdi da je familija Predraga Miketića, koja potiče iz Peći, veoma velika:

- Saznali smo da su Miketići prilično imućna familija, da ih ima biznismena, ljudi na istaknutim mestima u policiji i drugim državnim institucijama, ali i nekih koji su imali kriminalne dosijee. Zato i sumnjamo da mu je, verovatno, neko moćan pomogao da pobegne posle izvršenog zločina i da se krije sve ove godine. Ali, evo, pravda ga je ipak sustigla...

KUKAVICA

VLADAN nije bio svadljiva osoba. Ali, kada bi nekoga precrtao, to je bilo za ceo život i uvek s razlogom. Sumnjam da je postojala i ljubomora, jer je naš sin život posvetio kik-boksu u kojem se pokazao kao vrhunski sportista i nije mu bilo ravna. Kako nije mogao nikako drugačije da mu naudi, jer je bio bolji, Miketić ga je napao i usmrtio, kukavički i s leđa, oružjem. Kako će nas samo pogledati u oči? - pita se Žarko Cvetković.

I pored toga što roditelji ubijenog očekuju od srpskog pravosuđa da najstrože kazni počinioca brutalnog zločina, kažu da ne žele nikome da se svete, ali da se nadaju da će i njegovi najbliži patiti kao što je porodica Cvetković:

- Zbog smrti sina svi u porodici smo mnogo suza prolili, a ja sam završila u bolnici, na lekovima za smirenje, koje pijem i danas. Svakog jutra ustajem i svake večeri i dalje ležem sa nadom da će Vladanov ubica biti nađen i kažnjen. Ta nada i želja su me i održale u životu svih ovih godina.

Draginjin suprug, a Vladanov otac Žarko, brišući suze koje liju niz staračko lice, dodaje:

 

- Zemlja me vuče otkako mi je sin ubijen. Ali, evo, dočekah da njegov ubica bude nađen. Sad mogu i da umrem.

Na pitanje da li, eventualno, znaju zašto je Miketić usmrtio njihovog sina, majka kaže:

- Ne znamo tačno. Poznato nam je da su se poznavali. Miketić je trenirao u istom klubu gde i Vladan, ali je imao probleme sa momčadi sa kojima se posvađao, jer ih je, kako smo čuli, potkradao. Bilo mu je zabranjeno da više dolazi u klub. To nam je ispričao naš sin. Vladan nam nije rekao da su njih dvojica zbog tih stvari bili u svađi, ali kazao je da više nema šta da razgovara i radi sa takvom osobom.

Arhiva

Ipak, kobnog 3. novembra 1997. Miketić se pojavio u klubu.

- Čuli smo da je ušao u salu gde je održavan trening. Znači, proveravao je da li je Vladan tamo i unapred planirao da mu naudi, jer je sa sobom poveo Gorana Pavlovića, kojem je rekao da zagreje automobil i čeka ga u njemu dok on nešto "odradi". Sačekao je da Vladan izađe napolje i dok je držeći sportsku torbu u ruci, otključavao bravu na "varburgu", prišao mu je i upucao ga. Ispalio je ceo šaržer. Onda je pobegao i ostavio Vladana da umre na ulici - priča kroz suze majka.

DOŠAO IZ ITALIJE

PREMA saznanjima "Novosti", Predrag Miketić je u crnogorski lučki grad stigao pre desetak dana, a onda je uhapšen.

- Uhapšen je u centru Bara. Boravio je u Italiji iz koje je polovinom avgusta došao u Crnu Goru. Imao je falsifikovana crnogorska dokumenta - navodi naš izvor iz barske policije. (B. D.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!