DETALJI SA SUĐENJA: Nenad je Jelenu zlostavljao i terao da jede izmet, a sada je stigla presuda

J. D. LjUTIĆ

29. 07. 2020. u 00:06

U VIŠEM sudu u Beogradu juče su zbog trgovine ljudima osuđeni sada već bivši supružnici Nenad Petrović i Mileva Martinov, koji su se teretili da su više meseci 2018, u svojoj kući nadomak Obrenovca, neovlašćeno držali teško bolesnu Jelenu B., koju su maltretirali, zlostavljali, izgladnjivali, terali je da jede izmet, da se prostituiše i da prosi.

ДЕТАЉИ СА СУЂЕЊА: Ненад је Јелену злостављао и терао да једе измет, а сада је стигла пресуда

V.N.

Kako je obrazložio predsedavajući sudija Bojan Mišić, odluka tročlanog sudskog veća doneta je jednoglasno i njome je Nenad Petrović osuđen na jedinstvenu kaznu u trajanju od četiri godine i dva meseca, a Mileva Martinov na tri i po godine zatvora, za delo za koje su se teretili.

Osim toga, oboma su izrečene i bezbednosne mere. Tako je Petroviću, koji je juče pušten iz pritvora, u kojem je bio od trenutka hapšenja, naloženo da ne sme da napušta Beograd, da mora svakog ponedeljka da se javlja u nadležnu policijsku stanicu, a njemu i Milevi izrečena je i mera zabrane komuniciranja i prilaska žrtvi, kao i svedocima.

Depozit

 

Inače, Nenad i Mileva su se tokom sudskog postupka razišli. Mileva se preudala, a Nenad je, kako je saopštio sudu, ostao bez imovine. Njihovo četvoro zajedničke dece smešteno je u dom.

Izrečena presuda nije i pravosnažna, a na nju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe.

Kazna za krivično delo trgovine ljudima koju zakon propisuje je od tri do 12 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo