ŽENE U FOKUSU: Ministarstvo privrede spremilo poseban program podrške u iznosu od 100 miliona dinara

A. B.

20. 04. 2021. u 14:05

MINISTARSTVO privrede od ove godine sprovodi program namenjen ženama i mladima, za koji je opredeljeno 100 miliona dinara. U pitanju je kombinacija - bespovratna sredstva iz budžeta do 35% vrednosti ulaganja, odnosno 45 odsto u nerazvijenim opštinama i kreditna sredstva Fonda za razvoj. Javni poziv je otvoren i traje dok se sredstva iz programa ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

ЖЕНЕ У ФОКУСУ: Министарство привреде спремило посебан програм подршке у износу од 100 милиона динара

Foto Ministarstvo privrede

- Žensko preduzetništvo je veliki i još uvek nedovoljno iskorišćen resurs i zato moramo da ih podržimo - istakla je ministarka privrede Anđelka Atanasković, na sastanku sa predstavnicama Udruženja poslovnih žena Srbije.

- U vrhu prioriteta resora kojim rukovodim je podsticaj ženskog preduzetništa.

Predstavnice Udruženja poslovnih žena Srbije istakle su da im je izuzetno drago što je na čelu srpske privrede žena koja je tokom svog rada ostvarila brojne pozitivne rezultate zbog čega je dobila nagradu "Žena zmaj".

- Naše Udruženje broji 300 žena preduzetnica, koje vode mala i mikro preduzeća, činimo udeo od 30 odsto u ukupnom broju malih, srednjih i mikro preduzeća u našoj zemlji - rekla je predsednica Udruženja Sanja Popović Pantić.

- Mnoge od njih su "Žene zmajevi". Podrška države je od velike važnosti za nas, kao i programi Ministarstva privrede koji su izuzetno značajani za sve žene koje žele da pokrenu svoj biznis.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!