VELIKA VEST ZA SRBIJU: Predsednik objavio - duplo više stranih investicija u našoj zemlji nego u 4 zemlje regiona!

Novosti onlajn

17. 04. 2021. u 21:50

SRBIJA je u 2020. godini imala 3, 015 milijardi stranih direktnih investicija, a Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija i Albanija su u istom periodu sve zajedno imale 1,7 milijardi evra, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ВЕЛИКА ВЕСТ ЗА СРБИЈУ: Председник објавио - дупло више страних инвестиција у нашој земљи него у 4 земље региона!

Foto: Printscreen

- Mi imamo gotovo duplo više nego te četiri zemlje zajedno. Neko će reći, pa veći smo. Pa jesmo duplo veći od BiH, pa dodajte tome Severnu Makedoniju, pa i Albaniju, pa i Crnu Goru, pa ćete da vidite da smo za četiri miliona manji, a imamo duplo više stranih ditrektnih investicija - rekao je Vučić na B92.

On je dodao da Srbija takođe ima i bolju stopu rasta od svih tih zemalja.

Sve detalje gostovanja pratite u blogu uživo KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Jovana

17.04.2021. 23:30

Кад су у питању инвестиције, Србија у овој години, у региону нема премца! Само напред Србијо, на добром си путу!

Joca

18.04.2021. 09:32

Zahvaljujući predsednikovom zalaganju doveden je veliki broj investitora. Radi se na punoj infrastrukturi kako bi još više privukli investitore, a na taj način bi dobili još veći broj novih radnih mesta.

električar

18.04.2021. 11:57

Ipak, nema zemlje u koju stranci nisu došli isključivo zbog svog profita. Takva činjenica usporava razvoj zemlje. Mora da se maksimalno obrati pažnja na domaći kapital i njegov razvoj i ostanak u zemlji. Strani kapital nosi napolje što god i koliko god više može ...

Marijana

18.04.2021. 13:56

Sve je više fabrika i sve se bolje živi u Srbiji zahvaljujući našem predsedniku. Ništa ne može da se postigne preko noći, ali je stalnim zalaganjem i radom, sadašnja vlast mnogo toga uspela da uradi i promeni na bolje.

Ivana

18.04.2021. 14:55

Aleksandar vučić i Tomislav Nikolić su se borili da Srbija ima najbolje sulove za investiranje, i taj rast je daleko veći, i znamo daSrbija će moći da pomogne i državama u regionu da imaju nove investicije. Znamo koliko Aleksandar vučić želi da integriše narod na Zapadnom balkanu.