U RAŠKI ĆE ŠITI FILIP PLEJN: Nemački dizajner razmatra saradnju sa srpskom fabrikom iz Draganića

N. Kočović

01. 03. 2021. u 22:22

JEDAN od najvećih svetskih modnih dizajnera, Nemac Filip Plejn obišao je fabriku "LUSS tekstajl" u Draganićima kod Raške kako bi se uverio u njene kapacitete i mogućnost da se u tom pogonu proizvodi odeća sa njegovim zaštitnim znakom.

У РАШКИ ЋЕ ШИТИ ФИЛИП ПЛЕЈН: Немачки дизајнер разматра сарадњу са српском фабриком из Драганића

Foto N. Kočović

Ovaj čuveni svetski dizajner je u Rašku stigao direktno sa "Nedelje mode" u Milanu, a nakon obilaska proizvodnog pogona rekao je da je iznenađen i impresioniran onim što je video.

- Uvek tražimo proizvođače koji mogu ispuniti naše standarde kvaliteta i dizajna proizvoda. Mislim da LUSS tekstajl ima potencijal da postane naš snabdevač, fleksibilni su, jer proizvode različite odevne predmete, pantalone, jakne, majice i uniforme - poručio je Plejn pod čijim imenom se godišnje proizvede milion komada odevnih predmeta.

Vlasnik fabrike Sava Mitrović je rekao da u fabrici radi 300 ljudi, a da će posao u narednom periodu dobiti još 200 stanovnika Raške, Novog Pazara, Leposavića i okolnih gradova.

Posetu Plejna organizovala je Privredna komora Srbije, a predsednik Marko Čadež ocenio je da je ova fabrika među najmodernijim u Evropi.

- Cilj nam je da Filip češće boravi u Raški i da ova fabrika postane deo sveta Filipa Plejna. On je jedan od najvećih svetskih dizajnera, a nema modnog događaja na kojem nije najzanimljivija i najkreativnija ličnost. Razgovarali smo i nadamo se dobrim poslovima sa ovim sjajnim čovekom, dizajnerom koji diktira šta će se nositi u svetu - poručio je Čadež.

Saradnji sa čuvenim svetskim brednom raduju se i u lokalnoj samoupravi, a predsednik Opštine Ignjat Rakitić očekuje da će saradnja uskoro biti i ozvaničena.

- Raduje me što je Raška postala mesto gde se proizvodi odeća vrhunskih modnih marki. Kada smo pre dve godine otvarali fabriku to je bila misaona imenica. Ova poseta je početak saradnje, a mislim da je ono što je Plejn video zadovoljilo njegove standarde, čime Raška i Srbija mogu da se ponose - kazao je Rakitić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)