RASTE BROJ TRANSAKCIJA DOMAĆOM KARTICOM: 280.000 onlajn kupovina Dinom

B.Caranović

21. 01. 2021. u 14:19

РАСТЕ БРОЈ ТРАНСАКЦИЈА ДОМАЋОМ КАРТИЦОМ: 280.000 онлајн куповина Дином

D. Balšić

SVE više građana koristi usluge onlajn plaćanja domaćom karticom, koja se trenutno prihvata u više od 750 onlajn prodavnica u Srbiji, kažu u Narodnoj banci Srbije.

Kako su na svom sajtu objavili, broj trgovaca koji prihvataju plaćanje Dina karticom u svojim internet prodavnicama je u stalnom porastu. Istovremeno, svakog meseca sve je više korisnika koji obavljaju internet plaćanja domaćom karticom. Samo u decembru domaćom Dina karticom ostvareno je više od 280.000 onlajn kupovina u iznosu većem od 600 miliona dinara, sa tendencijom neprekidnog povećanja.

Među prodajnim mestima na kojima se može plaćati domaćom karticom na internetu nalaze se onlajn prodavnice gde se mogu nabaviti roba i usluge koje se tradicionalno kupuju odnosno plaćaju preko interneta. To su: knjige, tehnicka roba, avio-karte, ulaznice za različite događaje, igračke, odeća i obuća, ali i one preko kojih se mogu platiti komunalne, usluge domaćeg operatora mobilne telefonije, ali i svakodnevne kupovine u najvećim trgovinskim maloprodajnim lancima. U Centralnoj banci podsećaju i da je Dina karticom moguće plaćati i na internet prezentacijama državnih agencija i institucija, poput Agencije za privredne registre i portala eUprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)