VUČIĆ PORUČIO FRILENSERIMA: Porez mora da se plati - pregovori samo o tome od kada, a ne da li ga treba platiti

Tanjug

14. 01. 2021. u 13:40

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ФРИЛЕНСЕРИМА: Порез мора да се плати - преговори само о томе од када, а не да ли га треба платити

Foto: Tanjug

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas frilenserima da protesti nisu nikakvo rešenje i da oni jedino mogu sa državom da pregovaraju o tome od kada treba da se plati porez, a ne da li ga treba platiti.

Na pitanje novinara da li država ima plan kako da reši pitanje naplate poreza frilenserima koji su najavili radikalziaciju protesta, Vučić je odgovorio da je već rekao da postoji prostor da se pregovara.

-Protesti nisu rešenje za bilo šta, već sam rekao da ima prostora da se razgovara, ali ne da li će da plaćaju ili ne porez već o tome da se vidi od kada da se plaća porez. A, o tome, da li ćete da platite porez se ne pregovara i nikada se neće pregovarati - poručio je Vučić.

Po pitanju o radikalizaciji protesta, kaže da je to kao kada nekakvi levičarski fanatici iz Novog Sada najavljuju da će da ruše institucije i sajtove i sve drugo.

-Nema problema, zato sledi krivična odgovornosti i sve drugo, razgovor je mnogo pametniji i bolji izbor - poručio je Vučić.

Dodaje da je apelovao na vladu da pokuša da razgovara sa frilenserima, ali da će svakako morati da plate poreze, kao i da je besmisleno da neko misli da će to da reši motkama i sličnim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Petar

14.01.2021. 19:25

Smatram da frilenseri treba da placaju porez ali da je drzava napravila veliki propust po pitanju toga u prethodnom periodu, jeste, zato mora da se sedne za sto i dogovorom dodje do resenja prihvatljivog za obe strane.

Ivana

14.01.2021. 22:00

Naravno da treba da poruči svim ljudima, koji zaista rade svoj posao savršeno. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče što na sve načine pokušavate da našu državu jačate.

Knjigovodja

14.01.2021. 22:27

Frilenseri se predstavljaju kao intelektualci a stalno govore kako im Poreska nije dala pravu informaciju. Ako niste znali Poreska uprava ne daje savete oko poreza to rade poreski savetnici koji te usluge naplacuju. Na sajtu poreske uprave, preko call centra i kod sluzbenika koji se zove Moj poreznik uvek mozete dobiti tacnu i potpunu informaciju i nacinu obracuna poreza. Porez na koji se zalite je u grupi onih gde se samo oporezujete i sami podnoste prijave elektronski preko sistema e-porez, lako i jednostavno sa par klikova iz fotelje. Samo treba platiti porez. Dokaz da su informacije bile jasne je to sto postoji desetine hiljada ljudi koji su placali propisan porez, upisali penziono osiguranje i slicno. Stvar je samo bila u tome da li zelite ili ne zelite da platite porez.